İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tüm Ermenilerin Katolikosu II. Karekin, İstanbul´a geliyor

Makamı Ermenistan’da bulunan ll. Karekin, 4’üncü yüzyıldan bu yana İstanbul’u ziyaret eden 12’nci Ermeni Katolikosu olacak.

Makamı Ermenistan Cumhuriyeti’nin kutsal kenti Eçmiyadzin’de bulunan “Tüm Ermeniler Katolikosu” II’nci Karekin, 20-27 Haziran 2006 tarihleri arasında İstanbul’u ziyaret edecek. II. Karekin, 4’üncü Yüzyıl’dan beri İstanbul’u ziyaret eden 12’nci Ermeni Katolikosu olacak. Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ve Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob’un ortak davetiyle Türkiye’ye gelecek olan Katolikos II’nci Karekin’le beraber çok sayıda din adamı da İstanbul’da olacak. 20-21 Haziran günleri İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği’nin konuğu olacak olan II. Karekin,
Fener Rum Patrikliği’ni, Heybeliada’daki Aya Triada Manastırı’nı ve Kınalıada’daki Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret edecek. II. Karekin, 21 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de Kumkapı Ermeni Patrikliği Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi’ne gidecek. II. Karekin ziyareti sırasında İstanbul’daki bazı Ermeni kliselerine giderek, temaslarda bulunacak. İstanbul Valisi Muammer Güler’e 23 Haziran Cuma günü saat 14.30’da nezaket ziyaretinde bulunacak olan II. Karekin, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü nezdindeki Ermenistan Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’ne de gidecek.

GÜNDEMİ YOĞUN

II. Karekin ayrıca, Yedikule’deki Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya, Kariye, Ermeni Patrikliği IX. Hovhannes Golod ve Surp Pırgiç Hastanesi B. Şirinoğlu müzelerini, Balıklı, Şişli ve Üsküdar’daki Ermeni mezarlıklarını ziyaret edecek. II. Karekin, İstanbul’& shy;daki diğer kilise temsilcileri, Müslüman ve Musevcemaat liderleri, Ermeni gençleri, aydınlar ve yazarlar, din görevlileri ile Patriklik danışmanlarıyla da biraraya gelecek. II. Karekin 27 Haziran Salı Türkiye’den ayrılacak.

Eçmiyadzin patriklikler arasında birinci

Ermeni Kilisesi’nin bugün Eçmiyadzin (301), Kudüs (6. yüzyıl), Kilikya (1441) ve İstanbul (1461) olmak üzere dünyada dört patriklik kürsüsü bulunuyor. Ermeni Kilisesi’nin kurucusu Kayseri-Kapadokyalı Aziz Krikor Lusavoriç, patrikliğini o dönemde Ermeni Krallığı’nın başkenti olan Eçmiyadzin’de kurduğu için, Eçmiyadzin patriklikler arasında birincil konumda bulunuyor. Tüm patrikler özerk olmakla birlikte, Eçmiyadzin’in birincil konumunu tartışmasız olarak hepsi tanıyor, bu nedenle Eçmiyadzin’deki Patrik, kilise ayinlerinde “genel” anlamına gelen “Katolikos”
unvanıyla anılıyor.

Kalabalık bir grupla geliyor

Katolikos II. Karekin’e eşlik edecek din adamlarının bazıları şunlar: Romanya Ermenileri Başepiskoposu Tirair Mardikyan, Almanya Ermenileri Başepiskoposu Karekin Bekçiyan, ABD Doğu Bölgesi Ermenileri Başepiskoposu Khajag Barsamyan, ABD Batı Bölgesi Ermenileri Başepiskoposu Hovnan Derderyan, Kudüs Ermeni Patrikliği’nden Episkopos Sevan.

Yorumlar kapatıldı.