İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ BUENOS AIRES METROPOLİTİNİ KABUL ETTİ

Resim: http://www.lraper.org/main.aspx?Actionfiltered=ChangeLanguage&Language=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 15 Haziran 2006, Perşembe, saat 16:00’da, Buenos Aires Ortodoks Metropoliti Tarasios’u makamında kabul etti.

Daha önce, on yıl kadar, Fener’deki İstanbul Rum Ortodoks Patrikliği’nde diakon (şemmas/sargavak, 1990) olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında önce rahip, sonra da episkopos olarak takdis olunan Tarasios, Patrik Bartholomeos tarafından aynı yıl Buenos Aires Metropolitliği’ne atandı.

Ülkemizde bulunduğu süre zarfında Ermeni Patrikliği’ne de yakın olan Metropolit Tarasios, İstanbul’u birkaç günlüğüne ziyarete geldiğini, bu vesileyle de Patrik Hazretlerine nezaket ziyaretinde bulunarak eskiye dayanan dostluğunu yenilemek istediğini ifade etti.

Metropolit Tarasios, ayrıca Ermeni ve Rum kiliselerinin Buenos Aires’teki ekümenik ilişkileri hakkında Patrik Hazretlerini bilgilendirirken, Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin’in Buenos Aires ziyaretindeki törenlerde hazır bulunduğunu, bu vesileyle gördüğü inananlar sayısından çok etkilendiğini söyledi.

Latin Amerika’daki en büyük sorunun sekülerizm olduğunu ifade eden Metropolit Tarasios, tüm kiliselerin özellikle gençlerin umursamazlığından muzdarip olduğunu belirtti.

Patrik Hazretleri, Metropolit Tarasios’la gençlik sorunları, karma evlilikler, ayinlerde kullanılan diller konusundaki düşünce ve görüşlerini paylaştı ve Metropolit’in ziyareti için kendisine teşekkür etti.

Yorumlar kapatıldı.