İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AMBARLIDERE LOTUS EVLERININ TEMELINE ILK HARCI PATRIK HAZRETLERI ATTI

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Actionfiltered=ChangeLanguage&Language=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 14 Haziran 2006, Çarsamba, saat 10:30’da önce Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ne giderek, Vakif yöneticileriyle birlikte cay icti. Daha sonra, Patrik Hazretleri yöneticilerle birlikte Ambarlidere mevkiinde bulunan Lotus Evleri santiyesine giderek, burada proje sahibi müteahhit Mehmet Uyanoglu ile bir araya geldi.

Saat tam 11:00’de, Patrik Hazretleri dua ettikten sonra, eline bir kürek alarak, Ambarlidere Lotus Evleri’nin insaatinin temeline ilk harci kendi elleriyle atti.

Basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Patrik Hazretleri, Türkiye Ermenileri cemaatinin Avrupa Birligi’ne uyum yasalarinin ilk meyvelerini almayi umdugunu, bu yasalarin ülkemizdeki tüm standardtlari yükseltecegini, demokratik yapinin daha da düzenli ve güclü bir hale gelecegini söyleyerek, sözlerine söyle devam etti: “Az önce Lotus Evlerinin temelini atarken benligimi bir ürperti sardi ve düsündüm ki Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde belki de ilk kez bugün T.C. Anayasasi’nin 10. maddesi gercekten yürürlüge konuluyor. Farkliliklara ragmen vatandaslar arasinda gercek esitlik güzel bir duygu, bunu sagladiklari icin Devletimizin ve Hükümetimizin her kademesindeki yöneticilere ve Ortaköy Vakfimiza tesekkür ediyorum. Bu arazinin degerlendirilmesi sonucunda bircok yetim ve yoksul cocuk egitim görebilecek, yarinlara daha güvenle bakacak. Ülkemize ve ülkemizin tüm insanlarina kutlu olsun!”

ORTAKOY SURP ASDVADZADZIN KILISESI VAKFININ DUYURUSU

Ortaköy Surp Astvazazin Kilisesi Vakif Yönetim Kurulu olarak; mülkiyeti Ortaköy Meryemana (Surp Asdvazazin) Kilisesi ve Tarkmancas ile Hripsimyans mektepleri ve Mezarligi Vakfina ait Besiktas ilcesi, Ortaköy Mahallesi Ambarlidere mevkiinde bulunan 41 pafta, 52 ada, 41 parsel sayili, 45590 m2 yüzölcümlü tasinmazimizla ilgili olarak; Vakiflar Genel Müdürlügüne müracaatimiz neticesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusundan itibaren 83 yillik bu sürede bir azinlik vakfi ilk kez kat karsiligi izni alarak bir degerlendirme yapmaya hak kazanmistir.

Bu zorlu mücadelemizde basindan sonuna kadar bizden desteklerini esirgemeyen, hep yanimizda olan, ufkumuzu aydinlatan ve hayir dualarini bizden esirgemeyen Kadasetli Patrigimiz Mesrob II’ye sonsuz tesekkürler borcluyuz.

2762 sayili Vakiflar Kanunun 4771 ve 4778 sayili uyum yasalari cercevesinde “hayrat” olan Vakfimiza ait bir gayrimenkul Bakanlar Kurulu karari ile “akar” olarak tescil edilmis, Vakiflar Genel Müdürlügü onayi ile de kat karsiligi izni alinmistir. Bu vesile ile;

Cumhurbaskanimiz Sayin Ahmet Necdet Sezer’e, Basbakanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a,

Devlet Bakanimiz Sayin Mehmet Ali Şahin’e, Vakiflar Genel Müdürümüz Sayin Yusuf Beyazit’a,

AKP İstanbul İl Baskani Sayin Mehmet Müezzinoglu’na, İstanbul Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Dr. Kadir Topbas’a, AKP Belediye Meclisi Grup Baskani Sayin Hüseyin Evliyaoglu’na,

Besiktas İlce Belediye Baskanimiz Sayin İsmail Ünal’a tesekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrica Sayin Hayk Aslanyan, Sayin Kevork Santalu ve su ana kadar emekleri gecen tüm eski yönetim kurulu üyelerine tesekkür eder, merhum yönetim kurulu üyelerimizi de rahmetle anariz.

23.05.2005 tarihinde arsamiza alinan imar durumuna göre ve Vakiflar Genel Müdürlügü Meclisi’nin 19.04.2006 tarih ve 327/321 sayili almis oldugu kat karsiligi izin belgesi neticesinde, her blok 10 daire olmak üzere 20 blok, toplam 200 daire ve 6075 metrekarelik arazimiz üzerine yapilacak olan 17108

m2 lik Acik ve Kapali spor alani ile ticari alan iceren tesisin insaatina onay alinmistir.

2886 sayili Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi geregi pazarlik usulü ile kat karsiligi insaat yapilmasina karar verilmistir.

Vakiflar Genel Müdürlügü Meclis kararina göre Vakfimiza bahce dubleksi, cati dubleksi, normal daireler olmak üzere 85 daire ve 6075 metrekare arazimiz üzerine yapilacak 17108 m2 lik acik ve kapali spor alani ile ticari alanin tamami, yani toplam %54.39 hisse Vakfimiza kalmak sarti ile yapilan ihale neticesinde yukaridaki belirtilen degerlerin üzerine Sayin Mehmet Uyanoglu firmasi insaat süresince ilaveten aylik 18.000.- USD olmak üzere toplam 720.000.- USD ödemeyi taahhüt ederek ihaleyi kazanmistir.

Sonuc olarak insaatin %54.39’una ilaveten 720.000.- USD nakit ile ihale neticelenmistir.

12.06.2006 tarihinde Besiktas Belediyesi’nden alinan temel ruhsati ile insaatimiz resmen baslamistir.

Bu projenin cemaatimize hayirlara vesile olmasini temenni ederiz.

VAKIF BASKANI ISKENDER SAHINGOZ’UN KONUSMASI

Sayin Patrik Hazretleri ve Degerli Konuklarimiz,

Sunumunu yapmis oldugum bu proje ile Vakfimizin kendisine düsen bölümlerden yaklasik olarak aylik 350.000 bin dolar, yillik 4 milyon dolar, gelir beklentisi vardir. Burada asil olan rakamlarin ne kadar büyük veya kücük olmasi degil, artik önemli olanin, bu getirinin basta Patrikligimiz ve cemaat kurumlarina gerekli olan hayat suyunu saglayabilmesi olmalidir.

Her bir vakfimizin, dolayisiyla tasinir ve tasinmazlarinin cemaat üyesi herkese ait oldugu ve Vakif yöneticilerinin ise gelip gecici olusu gercegi ile bu yaratilan degerlerin bir konsensüs ile bir sistem icerisinde ve tercihen Patriklik riyasetinde olusturulacak bir üstbirlik tarafindan koordine edilmeleridir.

Görüldügü gibi toplumumuzun süregelen dini, hayri, sosyal ve kültürel yasamini basarili bir sekilde devam ettirebilmemiz icin bizlere sadece bunlarin sorumlulugu degil, ayni zamanda basarilarimiz icin gerekli altyapi yani tasinmazlar birakilmisti. Bunlarin dogru degerlendirilmesi ile günümüzü daha büyük basarilarla bitirirken, gelecek nesillere cok daha güncel ve büyük degerler birakmis olacagiz.

Bu basarilarin katlanarak artmasini temin etmek adina, bundan böyle tasinmazlarimizin bir plan ve program dahilinde yenilenmeleri veya yeniden yapilmalari icin kullanilacak olan bu fonlar gelecege cok daha güvenle bakmamizi saglayacaktir.

Yorumlar kapatıldı.