İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ZAMAN VE STAR GAZETELERİNDE GARİP HABER

Zaman Gazetesi’nde “Ermenilerin dinî lideri Türkiye’ye gelecek” başlıklı ve Sedat Güneç imzalı haber, garip iddialarla spekülatif ortam yaratma gayretine girmiş. Aynı haber, hemen hemen aynı kurguyla Star Gazetesi’nde, bu kez Kemal Elibol imzasıyla yer bulmuş.

Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin Nersisyan, 20-27 Haziran 2006 tarihleri arasında, İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos Hazretleriyle, Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretlerinin davetlerine icabet etmek üzere İstanbul’daki Rum ve Ermeni Patrikliklerini ziyarete geliyor.

Gazetelerin haberinde II. Karekin hakkında düzenlenen bir istihbarat raporundan söz ediliyor. Her iki gazeteye göre de, raporda “Ermeni cemaati içinde Katolikos Nersisyan’ın nerede ne konuşacağını bilmeyen bir yanının bulunduğu görüşü hakim” deniliyor.

Konuyu değerlendiren Patrik II. Mesrob Hazretleri ise Zaman ve Star gazetelerindeki haber hakkında şu yorumda bulundu: “Tüm Ermeniler Katolikosu hakkında ne Patrikliğimiz’de, ne de cemaatimizde bu gibi kaygılar sözkonusu değildir. Katolikos II. Karekin Hazretleri gayet denge sahibi bir kişiliğe sahiptir. Bugünkü konjonktürde, bazı kaygılarımızın olduğu ise doğrudur. Ancak bu kaygı, Katolikos Hazretlerinin şahsı hakkında değil, aksine ülkemizde yükselme eğilimi gösteren aşırı milliyetçilik ve ırkçılık akımlarının sonucunda doğabilecek gereksiz tatsızlıklar hakkındadır. Ben eminim ki, Katolikos Hazretlerinin ziyareti, Türk ve Ermeni halklarının karşılıklı yakınlaşma sürecine olumlu bir katkı yapacaktır.”

Zaman Gazetesi’ndeki haber için: http://www.zaman.com.tr/?hn=292694&bl=haberler&trh=20060611

Yorumlar kapatıldı.