İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZERBAYCANLI MESLEKTAŞI TARAFINDAN DİKRAN TOROSYAN`IN KUTLANMASI AZERBAYCAN`DA TEPKİ YARATTI

Azerbaycan Milli Meclisi Basın Sekreteri Akif Nasirov, Azerbaycan parlamento Başkanı Oktay Asadov’un, Ermenistan Parlamento Başkanlığına yeni seçilen Dikran torosyan’ı kutladığına ilişkin haberin asılsız ve yalan olduğu açıklamasında bulundu.

Bilindiği gibi Azerbaycan parlamento Bşk.. Oktay Asadov’un mesajı, 8 Haziran’da Erivan’da yapılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamentolararası Asamble tam katılımlı oturumunda Azeri heyeti başk. Asıf Hacıyev tarafından okunmuş, metinde Dikran Torosyan’ın parlamento başkanlığına seçildiği için kutlanması yanısıra, Asamblenin 27. Oturum döneminin tüm katılımcıları “enternasyonalizmiyle ve tahammülperverliğiyle tanınmış” Bakü’ye davet edilmekte.

Azeri “Eho Gazetesi”nin yazdığına göre, Parlamento başk. Oktay Asadov, Asamblenin tüm katılımcılarını Bakü’ye tabii ki davet edecekti, ancak “Dikran Torosyan’ın kutlanması zorunlu değildi”.

Bu Azerbaycanlı diplomatların yurt dışında başka söyleyip, yurt içinde farklı iddialarda bulunduklarının basit bir örneği.

Yorumlar kapatıldı.