İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atalay: `Öncelikli politikamız komşularımızla sorunumuzun kalmaması´

Bükreş – Devlet Bakanı Beşir Atalay, öncelikli politikalarının Türkiye’nin komşularıyla hiçbir sorununun kalmaması olduğunu söyledi.

Atalay, “Karadeniz Ortaklık ve Diyalog Forumu”na katılmak üzere geldiği Romanya’nın başkenti Bükreş’te, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirme yolundaki çabalarına yönelik bir soru üzerine Atalay, “Hükümet olarak politikamız, öncelikle komşularımızla hiçbir sorunumuzun kalmamasıdır” diye konuştu.

Başta Yunanistan ve Suriye ile olmak üzere Türkiye’nin komşularıyla makul çerçevede pek çok sorununun çözüldüğünü kaydeden Atalay, “Ermenistan ile bilinen belli sebeplerle sorunlar var, dileğimiz onların da makul davranması ve bizim de komşu olarak Ermenistan ile ilişkilerimizin normalleşmesidir” dedi.

Atalay, iki ülke arasında dışişleri bakanlıkları müsteşar yardımcıları düzeyinde hazırlıkları devam eden dördüncü tur görüşmelere ilişkin ise takvim veremeyeceğini kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ sorununa çözüm bulunması çerçevesinde dün Bükreş’te yaptıkları görüşmeyle ilgili bir soru üzerine de Atalay, Türkiye’nin dileğinin iki ülkenin diyalogunun gelişmesi yönünde olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bu konuda çok çaba sarf ettiğini ifade eden Atalay, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün bu yöndeki girişimlerini hatırlattı.

Atalay, “Arzumuz, Azerbaycan ile Ermenistan’ın konuşarak kendi sorunlarını çözmeleridir. Bölgede rahatlama olmasından memnun oluruz” diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.