İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni soykırımıyla ilgili yasa önerisi Hollanda meclisinde

Lahey – Hollanda’da, Ermeni soykırımı olmadığını savunanlara hapis ve para cezası verilebilmesine olanak tanıyan bir yasa önerisi meclise sunuldu.

Toplam üye sayısı 150 olan Temsilciler Meclisinde 3 sandalye ile temsil edilen Hristiyan Birlik (CU) tarafından hazırlanan öneri, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçları kamuoyu önünde açık bir şekilde, düşmanlık ve ayrımcılık yaratacak şekilde öven, bu suçların olmadığını savunan ya da bu suçların varlığını kabul edenlere hakaret eden kişilere, bir yıla kadar hapis ve hakimin belirleyeceği miktarda para cezası verilmesini öngörüyor.

CU milletvekillerinden Tineke Huizinga-Heringa’nın parlamentoda düzenlediği basın toplantısında verdiği bilgiye göre, bu yasa önerisiyle, Hollanda Ceza Yasasının ayrımcılığı yasaklayan maddelerine atıfta bulunularak ve burada öngörülen gerekçeler genişleterek, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların da ceza kapsamına alınması hükme bağlanıyor.

Huizinga-Heringa’ya göre, bu tasarının gündeme gelmesinin duyulmasından sonra, Türk toplumu Hollandalı parlamenterleri elektronik ileti yağmuruna tuttu.

“Gerek Ermenilere, gerekse Yahudilere soykırım yapılmadığı yolunda ortaya çıkan gelişmelerin” Hollanda’da da yankı bulması üzerine böyle bir yasayı zorunlu gördüklerini anlatan milletvekili, yasa önerisine diğer partilerden de destek geleceğini umduğunu, henüz bu konuda tepki almadıklarını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.