İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

A-320 UÇAĞININ İKİNCİ KARA KUTUSU DA BULUNDU, İNCELEMESİ MOSKOVA´DA YEPILACAK

3 Mayıs’ta düşen Armavia A-320 uçağının uçuş parametrelerini içere ikinci kara kutusu, birincinin bulunduğu alandan 16 mt. uzaklıkta bulundu.

RT-1000 derin su aletinin teknik donanımının geliştirilmesi sayesinde, Karadeniz gibi fırtınallı ve su altı yapısı karışık alanda 500 mt. derinlikten kara kutuların çıkması da ilk defa gerçekleştirilmiş oldu.

Rusya Ulaştırma bakanlığı, uçuş konuşmalarının kaydolduğu ilk bulunan kara kutunun darbe ve kükürtlü soların etkisiyle oldukça zedelenmiş olduğunu ifade ederken, ikinci kara kutunun birinciye oranla daha iyi durumda olduğunu belirttiler.

Kara kutuların incelemesinin Moskova’da Fransız Airbus A-320 Uçağını üreten uzmanlar ve Ermeni heyetin eşliğinde inceleneceği de verilen bilgi arasında yer alırken, gerekirse incelemenin Paris’te devamının da gündeme gelebileceğini kaydettiler.

Rusya kaynakları uçaktaki yakıt eksikliği tezini tekrar gündeme getirirken, Ermeni tarafı uçakta 4 saat uçuşa yetecek 10 ton yakıt bulunduğunu ve uçağın sadece 1 saat 24 dakika uçuş yapmış olduğuna vurgu yaptılar.

Her iki kara kutu da dün Moskova’ya nakledilirken, Grand Sigorta şirketi kazada ölen 113 kişinin herbiri için yakınlarına verilecek 20 bin dolar tazminata ilikin başlatıldığını ve olası en kısa sürede bunun tamamlanmasının amaçlandığını kaydettiler.

Yorumlar kapatıldı.