İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Safak:Ermenileri öldürecektik

Danıştay saldırısıyla ilgili gözaltına alınan Arslan’ın yakın arkadaşı Erhan Timuroğlu’nun mahkemede suçlamaları kısmen kabul ederek “Danıştay saldırısının ardından İstanbul’da Ermenileri öldürecektik” dediği öğrenildi

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması eylemleriyle ilgili olarak gözaltına alınan Erhan Timuroğlu dün çıkarıldığı mahkemede şok itiraflarda bulundu. Asıl amaçlarının Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden’i öldürmek olduğunu söleyen Timiroğlu, “çapraz ateşe tutup öldürmeyi tartıştık ancak vazgeçtik” dedi. İstanbul’daki Ermenilere yönelik saldırı planladıklarını da itiraf eden Timiroğlu, Arslan’ın yakalanmasının bu planlarını bozduğunu söyledi.

BAŞKAN BİRDEN’İ ÖLDÜRMEYİ TARTIŞTIK, ANCAK VAZGEÇTİK

Dün “Anayasal düzeni zorla yıkmaya teşebbüs, adam öldürmeye teşebbüs, patlayıcı madde atma ve bulundurma” suçlarından tutuklanan Timuroğlu’nun mahkemede suçlamaları kısmen kabul ettiği ileri sürüldü. Saldırgan Alparslan Arslan ile uzun zamandır tanıştığını ve kendisini hayranlık derecesinde sevdiğini belirten Timuroğlu’nun “Alparslan Arslan müthiş bir insan. Ben onun sağ koluyum” dediği öğrenildi. Timuroğlu, Arslan’ın en yakın adamı olduğunu kaydederek, saldırı günü Ankara’ya Arslan’ın otomobili ile 3 kişi geldiklerini söyledi. Amaçlarının Danıştay 2. Daire Başkanı Mustafa Birden’i aracı ile çıkarken çarpraz ateşe tutup taramak olduğunu anlatan Timuroğlu, bu konuyu olaydan bir gün önce Danıştay’ın önündeki parkta uzun süre tartıştıklarını söyledi.

DANIŞTAY’DAN SONRA İSTANBUL

İfadesinde asıl amaçlarının Daire Başkanı Birden’i öldürmek olduğunu ileri süren Timuroğlu, Ankara’ya geldikleri gece bir otelde kaldıklarını, sabah uyandığında Alparslan’ın yerinde olmadığını söyledi. Danıştay’a saldırı olayını televizyondan öğrendiğini kaydeden Timuroğlu, “Eğer Arslan yakalanmasaydı, İstanbul’da bir sürü eylem yapacaktık. İstanbul’daki Ermeniler’i öldürecektik. Ancak yakalanınca tüm planlarımız alt üste oldu” diye konuştu. Timuroğlu tutuklanarak cezaevine konuldu.

Öztürk serbest

Danıştay saldırısının kilit isimlerinden olduğu ileri sürülen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in yakın arkadaşı olan Zekariya Öztürk, dün serbest bırakıldı. Öztürk, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yaşadığı son 5 günün “çok kötü” olduğunu söyledi. Olaylara ilişkin daha sonra gerekli açıklamaları yapacağını kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

“Tek bir temel ilkemiz var; ülkenin temel dinamiklerinin ayakta olması, bu halkın huzur ve güven içerisinde yaşaması, çatışma bloklarının açılmaması. Tek bir hedefimiz var; halka ve bunun nezdinde belli odaklara yönelen bu tür hareketleri cesaretle, yüreklilikle ve metanetle göğüsleyebilmek.” Öztürk’ün avukatı Kemal Kerinçsiz de, adaletin yerini bulduğunu, müvekkiline yönelik suçlamalarla ilgili hiçbir delil olmadığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.