İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarihi uyarı: Ermenilerin gözü kadayıfta!

Yunanlılar baklavayı sahiplenince Erzurumlu Muammer usta, ‘tarihi’ uyarısını yaptı: Ermenilerin gözü bizim kadayıfta. Yetkililer harekete geçsin…

TURGAY İPEK

ERZURUM – Yunanlıların baklavayı sahiplenmesi, Erzurumun meşhur kadayıf dolmacısı Muammer ustayı endişelendirdi. Muammer usta, “Türk baklavasını kaptırdık, kadayıf dolmasına sahip çıkalım” diye uyardı.

Dadaşların, Gazianteplilerin başına gelen olaydan ders alması gerektiğini söyleyen Erzurum’un ünlü tatlıcılarından Muammer Tanhaş, ‘Dadaş’, viagrasına sahip çıkmalı. Yunanlılar kurnazlık yaparak aslında Gaziantep’e ait baklavayı sahiplendi. Bu olayı örnek alabilecek olan diğer milletler sırada. Özellikle Ermenilerin bizim kadayıf dolmasında gözü var. Yarın Ermeniler de kadayıf dolmasına sahiplenirse şaşırmayalım” dedi.

Tanhaş, şöyle devam etti: “Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası bir an evvel Erzurum’un kadayıf dolmasının patentini almalı, bunu Türk tatlısı olarak tescil ettirmeli. Kadayıf dolmasını, Erzurum’un mahalli mutfağından çıkarıp marka haline getirerek dünyaya tanıttım. Bu tatlı Türkiye’den önce AB’ye girdi. Adıma da patent aldım. Bu konuda üzerime düşeni yaptım. Şimdi sıra bizi yönetenlerde.”

‘Kaptırmayız’

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli de harekete geçeceklerini söyledi: “300 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk tatlısı kadayıfın, Erzurum ve Türkiye adına tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunacağız. Ünü ülke dışına yayılan kadayıf dolmasını başka uluslara kaptırmaya niyetimiz yok.”

Yorumlar kapatıldı.