İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`İsa yoktu´ davasına AİHM´de Türk sahit

Yoksul Tanrı adlı kitabı ile Hıristiyanlığa ciddi eleştiriler getiren araştırmacı-yazar Aytunç Altındal, eski bir İtalyan rahibin ‘İsa, aslında hiç var olmadı’ iddiasının tanığı olarak, AİHM’e gitmeye hazırlanıyor. Hırıstiyan dünyasında geniş yankı uyandıran ‘Cascioli Davası’, eski Katolik rahip Luigi Cascioli ile iki arkadaşının ‘Vatikan yıllardır Hıristiyanları kandırarak para topluyor. İsa hiç yaşamadı’ diyerek İtalya’da açtığı davayla başladı. İtalyan mahkemeleri davayı görevsizlik kararı vererek AİHM’e sevk etti. AİHM’in de davayı kabul etmesi Hıristiyan dünyasında geniş yankı buldu.

Davacı Cascioli, Altındal’la iletişim kurarak, elindeki belgeleri göndermesini ve önümüzdeki aylarda yapılacak duruşmada tanıklık yapmasını istedi. AİHM, Casioli’nin ‘Altındal’ın tanık olarak dinlenmesi’ talebini kabul ederse, Türk araştırmacı tanık sandalyesine oturacak. Davanın, eski rahip Cascioli lehine sonuçlanması Vatikan’a çok büyük oranda itibar kaybettirirken, Hıristiyan dünyasında da krize neden olacak.

SADDAM’IN AVUKATI

Altındal, geçen ocak ayında Viterbo Mahkemesi’nde görüşüldükten sonra AİHM’e sevk edilip kabul edilen ve yaz aylarında başlayacak olan davayla ilgili olarak, ‘Cascioli ve arkadaşları İncil’de anlatılan ve İsa Mesih olarak anılan kişinin gerçekte hiçbir zaman yaşamamış olduğunu, ancak Vatikan’ın bu kişiyi gerçekmiş gibi göstererek insanları aldatıp onları vergilendirerek haksız kazanç sağladığını öne sürüyor. Vatikan ise kutsal metinleri öne sürerek ‘İsa Mesih’in gerçek bir kişi olduğunu söyleyerek davanın düşmesini talep ediyor’ dedi.

Davanın, İtalya’daki Viterbo Mahkemesi’nde görüşüldüğünü ve mahkemenin davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne sevk ettiğini belirten Altındal, ‘AİHM, davaya bakmayı kabul etti. Dünyaca ünlü iki avukat İtalyan Giovanni de Stefano ve Domenico Morelli İnsan Hakları Mahkemesi’nde Vatikan’a karşı yapılacak savunmayı üstlendiler. Bu avukatlar daha önce Kennedy, Lady Diana ve Saddam Hüseyin davalarına da katılmışlardı’ diye konuştu.

——————————————————————————–

Yaşamadığını belgeledim

Altındal, ünlü Cascioli Davası’na tanık olarak çağrılmasının nedenini de şöyle açıkladı: ‘Cascioli ve arkadaşlarının dava konusu iddiaları, benim kitabımda da yer alıyor. Kitabımda, İncil’de portresi çizilerek anlatılan İsa’nın gerçekte hiçbir zaman varolmadığını belgeledim. İsa, aslında Niğde Kemerhisar’da doğmuş, İncil’de geçen tarihlerde yaşamış, mucizeler göstermiş, hayatı Roma İmparatorluk belgelerinde anlatılmış olan Tyganalı Apollonius’tur. Cascioli ve arkadaşları da aynı iddiayı tekrarlıyorlar ve ‘İsa Mesih’ portresinin Vatikan’ın bir yalanı olduğunu ileri sürüyorlar. Cascioli elimdeki belgeleri göndermemi ve tanıklık yapmamı istedi. Ben de belgeleri gönderdim ve tanıklık yapabileceğimi bildirdim. AİHM tanıklık yapmamı uygun görürse, davaya katılıp iddialarımı belgeleyeceğim.’

Erdem ANILAN/ANKARA

Yorumlar kapatıldı.