İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRIK HAZRETLERI DANISTAY’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

Danistay silahli saldiriyla sarsildi. 29 yasindaki avukat Alparslan Arslan “Allah’in askeriyim, Allahu ekber” diyerek 2. Daire uyelerine kursun yagdirdi. Yaralanan 5 uyeden Mustafa Yucel Ozbilgin hastanede oldu. Yakalanan saldirgan ilk ifadesinde “Karari kendi basima aldim” dedi.

PATRIK HAZRETLERI KINADI

Olayi ogrendiginde derin uzuntu duyan Turkiye Ermenileri Patrigi II. Mesrob Hazretleri, Danistay Baskani Sumru Cortoglu’na bir mektup yazarak saldiriyi kinadi. Patrik Hazretlerinin mektubunun icerigi soyle: “Sayin Cortoglu, Danistay’in 2. Dairesine yonelik ideolojik saldiriyi dun basin yayin organlarindan ogrendim. Yargiyi, dolayisiyle Cumhuriyet Devleti’ni hedef alan bu saldiriyi kiniyor, olayda katledilen Danistay 2. Daire uyesi Mustafa Yucel Ozbilgin’e Allah’tan rahmet diliyor, esine ve evlatlarina taziyelerimi sunuyor, Daire’nin olayda yaralanan uyelerine acil sifalar diliyorum. Danistay mensuplarinin acisini paylasiyor, derin saygilarimi sunuyorum, Mesrob II, Turkiye Ermenileri Patrigi”.

HURRIYET GAZETESI’NIN HABERI

Hurriyet Gazetesi olayin ayrintilarini soyle verdi: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4432607.asp

Goreve gelip giderken turban takan bir anaokulu ogretmeninin baska bir okula tayinini onayladigi icin hukumetin agir elestirileriyle karsi karsiya kalan Danistay 2. Dairesi dun sabah bir avukatin silahli saldirisina hedef oldu. Daire baskani ve 4 uyenin bulundugu toplanti odasini “Ben Allah’in askeriyim” diye basan ve “Allahu ekber” diyerek tekbir getirdikten sonra ates acan 29 yasindaki avukat Alparslan Arslan, 2’si agir 5 uyeyi yaraladi. Hastaneye kaldirilip ameliyat edilen Mustafa Yucel Ozbilgin yasamini yitirdi.

MUSTAFA BEY’I ISTEDI

Arslan asansorden 5’inci katta indi. Arslan, saat 09.40’ta sekretere, “Mustafa Bey ile gorusmek istiyorum” dedi. Sekreterin, “Iceride toplantidalar” sozlerini duyar duymaz saldirgan odaya yoneldi. Kapinin acilmasini firsat bilerek, sekreterin, “Girmeyin” uyarilarina ragmen saldirgan, toplanti odasina daldi. “Ben Allah’in askeriyim” deyip, tekbir getirerek silahindaki mermileri uyelerin uzerine bosaltti.

BES UYE YARALANDI

2. Daire Baskani Mustafa Birden karnindan, uyeler Mustafa Yucel Ozbilgin basindan, Ayla Gunenc bileginden Ayfer Ozdemir kolundan ve tetkik hakim Ahmet Cobanoglu damagindan yaralandi. Kendisini yere atan Kamuran Erboga, yara almayan tek kisi oldu. Erboga, olayi soyle anlatti: “Bir ses duydum. Silahli adami gorunce kendimi masanin altina attim. Saldirgan, tekbir getirerek ates ediyordu. Heyet uyeleri, kanlar icinde yere yigildi. Saldirgan masanin altina egilerek ates etti. Iceri giren odaci dikkatini dagitti ve kacmaya basladi.”

TEKBIR GETIRDI

Saldirgan, “Allahu ekber, Allah’in gazabi uzerinize olsun” diye bagirarak, etrafa ates edip kacmaya calisti. Saldirgan, giris katina gelince uzerine dogru gelen polise de ates acti. Ates sonucu, bir polis memuru ayagindan yaralandi. Merminin, bacagini siyirarak gecmesinin ardindan yarali polis, saldirganin uzerine atlayarak yakaladi. Saldirganin ilk ifadede “Turban kararinin cezasini verdim. Kendi basima karar aldim, yalnizim” dedigi ogrenildi. Saldirgan Arslan, 11 el, toplanti odasindan ciktiktan sonra koridorlarda da 6 el ates etti. Yakalandiginda tabancasinda hálá 4 mermi vardi.

TEROR SORUSTURMASI

Danistay cevreleri, turban karari nedeniyle hedef gosterildiklerini belirterek, “Olacagi buydu” dediler. Emniyet yetkilileri sorusturmayi teror baglantili olarak genisletti.

IKISININ IMZASI VAR

Birden ve Ozbilgin’in, turbani sokakta da yasaklayan kararin altinda imzasi bulunuyor. Yarali Ayfer Ozdemir ise bu karara karsi muhalefet oyu kullandi. Yaralilardan Gunenc’in ise kararda imzasi bulunmuyor.

Yorumlar kapatıldı.