İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fotoğrafın İstanbul maceracısı: Ara Güler

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Ara Güler’i ‘Fotoğrafın İstanbul Maceracısı’ olarak tanıttı. Ara Güler’in fotoğraf sergisinin Moskova Politeknik Müzesi’ndeki açılışını duyuran yazıda, gazeteci, foto muhabiri ve sanatçı Güler’in 20. yüzyılın ünlülerini görüntülediği vurgulandı.

Ara Güler WSJ’ye verdiği röportajda, tanıdığı ve görüntülediği ünlüleri de anlattı. ‘Fotoğrafla, yazıdan daha çok şey anlatırsınız’ diyen Ara Güler, ‘Ben ve fotoğraflarım biraz romantiğiz. Ben normal ışıkta resim çekmem. Ya gündoğumunda, günbatımında, ya da sabah erken. Ayrıca da her karede bir şey açıklamak isterim. Her resim bir şey açıklamalı’ dedi. Ara Güler, İstanbul ve mevsimler için ‘İstanbul’un her zamanı güzel. Bir kadını yaz-kış öpersiniz. Mutluluk her mevsim vardır’ diye ekledi.

Fotoğrafçılığın artık biçim değiştirdiğini ve dijital teknoloji sonucu ‘fotoğrafın başka sanatların kölesi olduğunu’ anlatan Ara Güler, soru üzerine ‘Benim dijital kameram yok. Ama onları sevmeye başladım’ dedi. Ara Güler, etnik kökenini soran WSJ muhabirine şu esprili karşılığı verdi: ‘Babam Ermeni, annem Ermeni. Ama ben burada Türkiye’de doğdum.’ KÜLTÜR SERVİSİ

Yorumlar kapatıldı.