İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

19 Mayıs’ta anlamlı düğün

Yorgo KIRBAKİ/ATİNA

Dün, 19 Mayıs’tı, Gençlik ve Spor Bayramı. Dün, 19 Mayıs’tı, Yunanistan’daki Pontuslu Rum dernekleri akşam saatlerinde Selanik’te Türk Başkonsolosluğu’na doğru sözde “soykırım” iddialarıyla akşam saatlerinde protesto yürüyüşüne hazırlanıyordu.

Dün, 19 Mayıs’tı ve Fransa ulusal meclisi bir gün önce, yani 18 Mayıs’ta Ermeni tasarısını görüşmeden askıya almıştı. Dün, 19 Mayıs’tı ve İstanbul Ermenilerinden sigortacı Arin Somer ile Atayatırım’ın Kredi ve Risk kontrol müdürü Tuba Turan hayatlarını Selanik’te birleştirdiler.

Arin ile Tuba’nın nikahı, Atatürk’ün doğduğu evin bitişiğindeki TC Selanik Başkonsolosluğu’nda kıyıldı. Nikahı muavin konsolos İlhan Şener kıydı. Nikah törenine Türkiye’den gelen 70 kadar Türk, Ermeni ve Musevi davetli katıldı.

Yunan polisinin, Pontuslu Rum derneklerinin yürüyüşü nedeniyle Türk Başkonsolosluğu etrafında sıkı güvenlik önlemleri aldığı bir sırada kıyılan nikahtan sonra, Arin ve Tuba çifti ile Türkiye’den gelen davetliler Selanik’in ünlü eğlence merkezi Ladadika’daki Palazzi adlı tavernada sabaha kadar eğlendiler. Arin ile Tuba, geçen yıl 19 Mayıs’da Bebek’te tanıştılar. Yurtdışında evlenmeyi kararlaştırdıklarında tercihlerini Selanik’den yana kullandılar. Çift, 28 Mayıs’ta İstanbul’da Kumkapı’daki Ermeni Patrikhanesi’nin kilisesinde dini nikah da yapacak. Tuba Turan, müslüman olması nedeniyle kilisede nikahın özel bir dini statü ile kıyılacağını belirtti.

Yorumlar kapatıldı.