İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YARGIDA ZORBALIK YAPANLAR UYGAR OLAMAZ

16 Mayıs 2006, Salı, Şişli Asliye Ceza Mahkemesinde yaşanan arbede hakkında Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II’nin basın açıklaması:

“Gazeteci yazar Hırant Dink’in sanık olarak yargılandığı davada vuku bulan olaylar son derece çirkindir, çağdaş Türkiye’ye yakışmayan görüntülerdir.

Hırant Dink davası adaletin merceği altındadır ve yargı süreci devam etmektedir. Dava sürerken sözel saldırıda bulunmak, yargıya psikolojik şiddet eylemleriyle müdahele etmeye çalışmak, hatta haddini aşarak tüm Ermenileri hedef gösteren ırkçı sloganlar atmak, insanlara zarar verebilecek nesneler fırlatmak, fiziksel şiddet teşebbüsünde bulunmak kabul edilebilir eylemler değildir. Eğer bir protesto söz konusu olacaksa bunu yeni bir suç işleyerek değil, çağdaş bir çerçevede yapmak uygar insanlara yakışan bir tercih olmalıdır.

Daha vahim bir durum ise, anarşi yaratan saldırganlar arasında hukukçuların ve sözde Hristiyan kilise temsilcilerinin bulunmasıdır. Bu arbedenin müsebbiplerini uygar kişiler addetmek mümkün değildir.

Cumhuriyet’e, özgür ve bağımsız yargıya taraf olan her vatandaşın bu çirkinlikleri kınaması gerekir. Bunlar son derece huzur bozan, endişe veren olaylardır.

Nitekim bu sabah Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yapılan saldırı da son derece tedirgin edici bir gelişmedir. Bu vesileyle de hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Öte yandan, dün yaşanan olaylarda asayişi sağlamaya çalışan, sanıkları emniyetle olay yerinden uzaklaştırmak için çaba gösteren polis gücünün özverili hizmetini son derece takdire şayan buluyorum.”

Yorumlar kapatıldı.