İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink davasında arbede

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in adil yargılamayı etkilemeye çalışmak suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava öncesi arbede çıktı.

NTV

Güncelleme: 09:30 TSİ 17 Mayıs 2006 Çarşamba
ANKARA – Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesinde mahkeme koridoruna gelen Hrant Dink, bir grup tarafından protesto edildi. Hrant Dink’e vurmak isteyen bir kaç kişi, araya girenlerce uzaklaştırıldı.

Duruşma başladığında da Dink’e destek olanlar ile protesto edenler arasında adliye önünde arbede çıktı. Birbirlerinin pankartlarını yırtan grupları çevik kuvvet ekipleri ayırdı. Ülkücü gruptan 2 kişi gözaltına alındı. Duruşma salonunda da Hrant Dink’e yönelik tepkiler sürünce hakim duruşmayı erteledi.

Dink’in Türklüğe hakaret suçundan 6 ay hapse mahkum olmasının ardından Agos gazetesinde yer alan yazıları nedeniyle Hrant Dink, oğlu Arat Dink, Serkis Seropyan ve Aydın Engin’in cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, mahkemenin kararını eleştiren 4 kişi hakkında, adil yargılamayı etkilemeye çalışmak ve mahkemeyi aşağılamak suçundan 4’er buçuk yıl hapis ceza isteniyor. Hrant Dink, 6 ay hapis cezasının ertelenmesi kararının Yargıtay tarafından bozulması nedeniyle bu suçtan da yeniden yargılanacak.

Yorumlar kapatıldı.