İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız elçi: Bunun tek nedeni seçimler

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade, Fransa’nın Ermeni politikasının yaklaşan seçimlerle ilgili olduğunu söyledi. Poudade, Okan Üniversitesi ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Büyük Projeler Ülkesi Fransa” konulu toplantıda iki ülke arasındaki İlişkilerde bir “tozlanma” olduğunu dile getirdi. Poudade, “En iyi geçinen ailelerde bile bu olmaz mı” dedi.

‘KESİN BİR ŞEY YOK’

Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin güç bir dönemden geçtiğini ifade eden Poudade, “Bir ülkeyi diğerinin karşısına çıkarmak isteyenlere

teslim olmayalım” diye konuştu. Bir gazetecinin, sözde “Ermeni soykırımını inkar etmeyi cezalandırma” yasa teklifine ilişkin sorusu üzerine de Poudade, olayın tarihi bir yanı olduğunu, politikaya bırakılmaması gerektiğini kaydetti. Poudade, katılımcılardan gelen “Fransızlar Ermenileri çok mu seviyor” şeklindeki soru üzerine de “Fransa’nın bazı bölgelerinde çok sayıda Ermeni yerleşmiş durumda. Özellikle Lyon bölgesinde. Siyasi nedenlerle böyle bir durum yaşanıyor. Bu durum tamamen yaklaşan seçimlerle alakalıdır” dedi. Taslağın Meclis’te oylanacağını, eğer oradan geçerse Senato’ya gönderileceğini, bu dönemin uzun bir süreci kapsayacağını anlatan Poudade, “Şu an kesin bir şey yok. Bu yasa bu şekliyle geçerse tartışmaların yasaklanacağı anlamı doğuyor. Bu olacak şey değildir” diye konuştu.

AA

Yorumlar kapatıldı.