İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler klinik vaka sürekli ´biz bir şey yapmadık´ diyorlar

Türkiye Ermenileri’nin dini lideri Mesrob, soykırım tartışmaları konusunda Türkiye’nin üzerine gelinmesini eleştirdi: ‘Tarihte hangi ülke böyle bir iddiayı rahatça kabul etmiş ki?”

16.05.2006

Fransız Parlamentosu’nda perşembe günü oylanacak olan ve Ermeni soykırımı iddialarım inkar eden
kişilere 45 bin euro para cezası ile 1 yıl hapis öngören yasa tasarısı için en duyarlı ses Türkiye Ermenileri Patriği ikinci Mesrob’dan geldi. Mesrob, bu yılın sonunda Fransız ARTE televizyonu ile Fransız sinema salonlarında gösterilecek olan Mesut Tufan’ın “Kırık Aynalar” belgeselinde çarpıcı açıklamalar yaptı. VATAN, gösterime girmeden önce Ermeni Patriğin görüşlerine ulaştı. İşte Mesrob’un açıklamaları:

Türkiye’ye saldırı var

Türkler soykırım lafı açıldığında sakince konuşamıyor. Ama Ermeniler de ayrı bir klinik vaka. “Biz hiçbir şey yapmadık. Kurban edildik. Bütün suç Türkler’in” deyip tek taraflı bakıyorlar.

Türkiye’ye yönelik siyasi saldırılar o kadar yoğunlaşıyor ki, Türkiye’nin geçmişine dürüst şekilde bakması iyice zorlaşıyor. Tarihte hiçbir ülkenin bu tür iddiaları rahat kabul etmediğini görüyoruz. Almanya’nın kabul etmesinin nedeni biten bir savaş ve milyonlarca ölü sonrası Nürnberg mahkemelerinin kurulmuş olmasıydı.

ABD’den de istesinler

Amerika kendi tarihindeki soykırımları kabul ediyor mu? Bu kadar film, kitap ve araştırma var ama kimse ABD’nin üzerine gidemiyor. Papalık Haçlı Seferleri için resmi özür diledi mi? Peki ya Gallileo’ya yapılanlar? Bunları Türkiye’den isteyebiliyorlar çünkü bir “süpergüç” değil.

Yorumlar kapatıldı.