İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice olduğu iddia edilen alışveriş merkezinin adı değişiyor

Kayseri’de, dil bilimcilerin, Ermenice kökenli olduğu iddiası ile karşı çıktığı Armonium Alışveriş Merkezinin adının değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Türk Ocakları Kayseri Şubesi dergisinin mayıs sayısında yayınlanan “Armonium mu, Ermenium mu?” adlı makalesinin ses getirdiğini söyledi. Bunun üzerine “Armonium Alışveriş Merkezi” ortaklarının basın açıklaması yaparak isim değişikliğine gideceklerini bildirdiğini ifade eden Argunşah, firmanın ortaklarından işadamı Ahmet Demircioğlu’nun da kendisini arayarak alışveriş merkezinin yeni adı için teklifte bulunmasını istediğini kaydetti.

Açılışı yarın yapılacak İpeksaray Alışveriş Merkezi’nin adının da “İpek City” olarak düşünülmesine rağmen uyarıları üzerine değiştirildiğini anımsatan Argunşah, “Armonium” adının firma tarafından yapılan beş aday isim arasından anketle belirlendiğini, bu adın değiştirilecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

“Armonium” adının Türkçe’de karşılığı olmadığını, ancak bir müzik aletinin adının “Harmonium” olduğunu ifade eden Argunşah, bu isme karşılık, “mavi, zümrüt, yeşim, sancak, çatı” gibi isimleri teklif etmeyi düşündüğünü bildirdi.

Adının değiştirilmesi kararlaştırılan Alpaslan Mahallesi’ndeki alışveriş merkezi, 26 Mayıs’ta törenle hizmete açılacak.

Yorumlar kapatıldı.