İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Perinçek´e hapse İsviçre´den yalanlama

ANKARA-İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği, basın mensuplarının Doğu Perinçek davasına ilişkin soruları üzerine açıklama yaptı. Büyükelçiliğin “dava ile ilgilenen savcının, davayı yetkili mahkemeye sevk ettiği konusunda bilgi aldığının” belirtildiği açıklamada, Türkiye’de olduğu gibi İsviçre’de de söz konusu kişinin suçluluğu mahkeme kararı ile ispatlanana kadar masum sayılacağı ifade edildi.

“Şu ana kadar bu davada, Türk medyasında yayınlandığı gibi herhangi bir mahkeme kararı çıkmamıştır” denilen açıklamada, Türkiye’de olduğu gibi İsviçre’de de kesin bir kuvvetler ayrımının mevcut olduğu kaydedildi.

Büyükelçiliğin bu nedenle davanın prosedürü ya da içeriği ile ilgili bir açıklama yapamama durumunda olduğu da bildirildi.

Bu arada, Perinçek hakkındaki dava dosyasının Lozan’daki yerel mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

6 ay hapis iddiası

İsviçre’den ilk gelen haberlerde ‘Ermeni soykırımı uluslararası yalandır’ diyen İP lideri Doğu Perinçek’e, ‘ırk ayrımı’ yaptığı gerekçesiyle 6 ay hapis cezası verildiği bildirilmişti.

Temmuz 2005’te Lozan kentini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada sözde Ermeni soykırımını reddettiği ve ‘ırk ayrımı’ yaptığı gerekçesiyle Perinçek hakkında Jacques Antenen tarafından soruşturma açılmıştı. ‘Ermeni soykırımı uluslararası yalandır’ diyen Perinçek, ifadesinde sözlerinin arkasında olduğunu ve gerçekleri ifade etmek istediğini söylemişti. Antenen, sorgusunun ardından takipsizlik kararı vererek, Perinçek’i serbest bırakmıştı.

Yorumlar kapatıldı.