İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul´da terör örgütü operasyonu: 10 kişi gözaltında.

İstanbul – İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polis otosuna silahlı saldırı düzenledikleri, gasp yaptıkları, resmi kurum ile kuruluşlara yönelik bombalı saldırı gerçekleştirdikleri belirlenen terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını bildirdi.

Cerrah, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla “aşırı sol bir terör örgütü”ne yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Cerrah, bu kişilerin üzerlerinde ve barındıkları yerlerde yapılan aramalarda, biri otomatik 3 tabanca, bu silahlara ait 66 fişek ile 4 şarjör, 54 adet elektrikli fünye, bir adet bomba düzeneği, bomba yapımında kullanılan malzemeler, sahte kimlikler “Ermeni soykırımının hesabını soracağız” sözlerini içeren örgüt imzalı pankart, çok miktarda örgütsel doküman ve yayınlar ele geçirildiğini belirtti.

Cerrah, “Örgüt içerisinde Ermeni yanlısı kişilerin bulunduğu ve Ermeniler’in taşeronluğunu yaptıkları belirlenen bu kişilerin, Türk milletini derinden yaralayan pankartları sergilemeye çalıştıkları görülmüştür. Türk milletine zarar verecek hangi örgüt olursa olsun, karşısında Türk polisini bulacaktır” dedi.

Terör örgütü TKP-ML/TİKKO üyesi oldukları öne sürülen ve emniyetteki sorguları tamamlanan 2’si kadın 10 kişi, daha sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Yorumlar kapatıldı.