İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yalan ve kötülüğün gerçek sahipleri!

Ruhat Mengi

Dün bu köşede Halil Berktay isimli bir öğretim görevlisinin tekzip yazılan yayınlandı. Benim kendisiyle ilgili yazılarımın yalan ve iftira olduğu “iddia edilen” bu iki tekzipte “Ruhat Mengi’nin kötülük dolu ithamları”, “Ruhat Mengi yalan söylüyor”, “Ruhat Mengi’nin kapıldığı iftira yağmuru” gibi ciddi şekilde hakaret sayılacak ifadeler vardı ama her nasılsa karan veren ceza hakimi bundan rahatsız olmamıştı.

Oysa basında çıkan yazıların muhataplarının cevap hakkı onlara “yazara hakaret hakkı” vermiyor. Aslında ilgili hakimlerin önce şikayet konusu yazıyı incelemeleri lâzım… Benim yazılarımda “yalan” kelimesi bile geçmez, “gerçeğe aykırı” olan noktalar tek tek, cümle cümle belirtilir ve gereken sorular sorulur.

Bu beyefendi zaten cevabını başta Agos gazetesi olmak üzere (“iğrenç tahrifat” başlığıyla manşetten vermişti, arkadaşı olan gazete sahipleri) VATAN dahil bütün gazetelerde yayınlatmıştı. O açıklamadaki gerçek dışı sözlerini de tek tek kanıtlamıştım köşemde… Hafızası da bir öğretim üyesi için fazla zayıf olmalı ki aynı cümleleri tekrar yayınlattı.

Madem ki yalan, iftira, yalancı kelimeleri suç değildir ve tekziplerde yer almasında sakınca yoktur, ben de kendilerine “yalancı” suçlamasını aynen iade ediyorum. Üstelik onlar bir şahıs hakkında değil, kendi ülkelerinin tarihi hakkında yalan söylemekte ve Türkiye’ye düşmanlıklarını internette, basında, televizyonda adeta kusan diasporacılara yardımcı olmaktalar.

Ne bilim ama!

Bana “Bilim âlemi bütündür, bilim adamı her ülke ve milletten insanla yazışır” gibi yuvarlak cümleler sunmasınlar. Her bilim okuyana “bilim adamı” deniyorsa, kimya mühendisi olduğuma göre ben de bilim insanı sayılırım, bu hikâyelere karnım toktur…

Bilim yazışması, ülkenize ve insanlarına saygısızlık, düşmanlarının hakaretlerini kabullenme ve benzerini yapma, yalana dayalı bir soykırım etiketini toplumuna yapıştırma demek değildir, Berktay ve arkadaşları bunu yapıyorlar.

Ve her konuşmaları (Orhan Pamuk başta olmak üzere) Amerika ve Avrupa’daki soykırım oylamalarında -bkz. Edinburgh Kent Konseyi oylaması- referans olarak kullanılıyor.

“İftira yağmuru” dediği yazılarımda Berktay’ın cevap açıklamasında bile nasıl yalan ve çelişkiler olduğunu belirtmiştim.

Örneğin “Ermeni diasporasının parçası değildir. Türkiye’nin soykırım yaptığını da savunmaz. Biz de tanışmayız” dediği ama diasporayla çok yakın ilişkiler içinde olan ve sürekli onlarla ve kendisiyle yazışan Stephen Feinstein isimli zatın (ki Minnesota Üniversitesi Soykırım Merkezi Başkanı’dır kendileri) Türkiye’nin Ermeni Soykırımı yaptığını Avrupa’ya kabul ettirmek üzere imza toplayıp baskı yapan 126 Amerikalı tarihçi listesinin en başında olduğunu (İnternetten hemen bulabilirsiniz) ve hatta bu organizasyonun düzenleyicisi olduğunu yazdım. Kendisi ve bir grup diaspora destekçisi, aşın milliyetçi Ermeni’yle müşterek yahoo gruplarında devamlı yazıştığını da…

Simon Maghakyan, Harut Sassounian, Jabarian, Glibaridian; bu isimler onun özgür yazışma yapüğı ve her nedense her yazdıklarının bir kopyasını da kendisine ve Feinstein’e postalayan şahıslardan bir kaçı.

O günlerde Berktay’ın armenian@yahoogroups.com isimli grubun adresinde yayınlanan, bu gruba üye herkesin rahatlıkla göreceği mailini de açıkça yazmıştım.

Hakkında bu tür iddia olan biri kısaca, söz konusu mailin orijinal metnini çıkararak tartışmaları bitirebilir. Bir hata varsa gazeteci o zaman hatasını kabul eder.

Yuvarlak cümlelerle Voltaire benzetmeleriyle falan olmaz, nitekim olmadı!

Her neyse, devam etsinler, bugüne kadar bayağı basan sağladılar. Ödülleri iyi oluyor bu işlerin!

Sami Selçuk açıkladı!

Sevgili okurlar 30 Nisan Pazar sabahı “Her Açıdan” programımda Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk ve Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum, Meclis Başkanı Bülent Arınç ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın son konuşmalarını yorumlayacaklar.

Programın ikinci bölümünde ise izleyicilerden gelen yoğun istek üzerine Dr. Ender Saraç, futbolcuların da kullandığı “doğal dopingler”, “evde detoks nasıl yapılır” ve “son zayıflama formülü” nü anlatacak. İlgilenenlere duyuruyorum.

Yorumlar kapatıldı.