İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde Ermeni soykırımını anmak üzere protesto gösterisi düzenleyen Ermenilere Washingtonlu Türklerden cevap geldi.

Sözde Ermeni soykırımının 91. yıldönümünü anmak üzere 91 saatlik protesto gösterisi düzenleyen 300 Ermeni’ye 100 kişilik Türk grup karşılık verdi.

——————————————————————————–

Sözde Ermeni soykırımının 91. yıldönümünü anmak üzere bir protesto gösterisi düzenleyen Ermenilere Washingtonlu Türklerden cevap geldi.

Ermeni lobisinin organize ettiği 91 saatlik protesto gösterisi dün en büyük gösteriye sahne oldu. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 300 Ermeni’ye karşı kaldırımda toplanan yaklaşık 100 kişilik Türk grup karşılık verdi. 3 saat boyunca karşılıklı atışan iki grup Amerikan polisinin sıkı gözetimi altında gösteri yaptı. Gösteriler sırasında taşkınlık yapmak isteyen bir Ermeni polis tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Washington polisi iki tarafı da birbirini provake etmemesi için sık sık uyardı. Türk ve Ermeni gruplar protesto gösterilerini alkışlarla sona erdirirken çocuk ve gençlerden oluşan bir Ermeni izci bandosu Washington sokaklarında davul ve trompet çalarak bir de yürüyüş gerçekleştirdi. Protestocu Ermeniler, Türk Büyükelçiliği’ne bir kaç blok mesafede bulunan Ermenistan Büyükelçiliği’ne yürüdü. Burada Ermeni diplomatlar ve din adamlarının da katılımıyla dini bir ayın ve ardından çelenk koyma töreni düzenlendi. Ermeni lobisinin ABD Başkanı George W. Bush’a “soykırım”ı kabul ettirme hayali bu yıl da gerçekleşmedi. Olaylarla ilgili bir açıklama yayınlayan Başkan Bush, “soykırım” sözünü kullanmadı.

Yorumlar kapatıldı.