İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ayini AKP´liler savundu

Bartholomeos’un Bergama’daki ayinine beş parti yasak istedi. AKP’li başkan ise “Hangi çağdayız” diye tepki gösterdi.

Patrik Bartholomeos’un 8 Mayıs’ta Aziz Yuhanna anısına Bergama’daki kilisede yapacağı ayin kriz yarattı. CHP, MHP, DSP, DYP ve Anavatan ilçe başkanları “Ayine izin verilmesin” diye kaymakamlığa başvurdu. AK Partili Belediye Başkanı ise girişime karşı çıktı.

Patriğin ayinini AKP’li başkan savundu

Bartholomeos’un Bergama’da Aziz Yuhanna anısına düzenleyeceği ayine karşı çıkan siyasi partilere, ilçenin AKP’li Belediye Başkanı tepki gösterdi: Hangi çağda yaşıyoruz.

Patrik I. Bartholomeos’un 4 yıldan bu yana, 8 Mayıs günü, Aziz Yuhanna anısına Bergama’daki Bazilika Kilisesi’nde düzenlediği ayin, bu yıl da krize neden oldu. Anavatan, CHP, DSP, DYP, MHP ve SP ilçe başkanları, 17 Nisan’da Bergama Kaymakamlığı’na bir dilekçe vererek, Türk milletinin özünde yer alan farklı dinlere ve inançlara saygılı olma anlayışını yürekten benimsediklerini belirterek, “Ancak, inanç turizmi gibi masum bir gerekçe adı altında, ekümenik iddialarına zemin hazırlanmaya çalışılmaktadır. Bartholomeos’un bu ayin isteğine izin verilmemesi
istiyoruz” dediler.

BAŞKAN: ONUR DUYARIZ

Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper ise bu ayinlerin Bergama’da üç yıl önce resmi makamlardan izin alınarak başlanıldığını belirterek, yine izin verilmesi durumunda Patrik I. Bartholomeos’u ağırlamaktan dolayı onur duyacaklarını söyledi. Bu olayın kamuoyuna bazı siyasi partilerin ilçe başkanları tarafından taşındığına işaret eden Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Olaya son günlerde siyasi bir boyut kazandırılmak isteniyor. Oysaki inanç turizminin Bergama’da yaygınlaşması için başlatılan bu organizasyon devam etmelidir. 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle dinlerin, bilimin ve medeniyetlerin merkezi ilçemiz, inanç turizmininin de merkezi olabilir” dedi

TURİSTE GELME DENİR Mİ

Siyasi partilerin verdiği dilekçeyi “Hangi çağda yaşıyoruz” diyerek sert bir dille eleştiren Başkan Ürper, şöyle devam etti: “Bergama bir turizm kenti. Biz buraya Fransız, İtalyan veya Yunan turist gelmesin diyebilir miyiz? Buna hakkımız var mı? Eğer bunu diyebiliyorsak, Efes’e gelen ve bu gezisinden dolayı hacı olan Hıristiyanları da hoş görmememiz gerekir.”

Erdal ÇARBOĞA / MERKEZ

Yorumlar kapatıldı.