İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerden ‘soykırım’ gösterileri

Dünyanın çeşitli kentlerinde Ermeni soykırımı iddiaları için anma etkinlikleri düzenleniyor. Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ne de, saldırı düzenleneceği ihbarında bulunuldu.

NTV

Güncelleme: 04:02 ET 24 Nisan 2006 Pazartesi

PARİS/ERİVAN – Fransa’daki Ermeniler, başkent Paris’in ünlü Notre Dame Katedrali önünde gösteri düzenledi ve Ermeni soykırımı iddialarına destek verdi. Lyon ve Marsilya kentlerinde ise inşa edilen iki anıt heykel, bugün düzenlenecek törenlerle açılacak.

Ermeniler, başkent Paris’te bugün de yürüyüş düzenleyecek. Ermenistan’ın başkenti Erivan’da da, dün anma yürüyüşü düzenlendi. Milliyetçi Daşnak Sütyun Partisi tarafından düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Yürüyüş sırasında Türk bayrağı yakan göstericilerin soykırım iddialarını kabul eden ülkelerin bayraklarını taşıması dikkat çekti.

Bu arada, Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ne de sözde soykırım günü nedeniyle molotof kokteyliyle saldırı düzenleneceği ihbarında bulunuldu. Büyükelçilik kaynaklarından verilen bilgiye göre, Azerbaycan güvenlik güçleri, büyükelçilik binası etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

RUM KESİMİNDE ERMENİ ETKİNLİKLERİ

Dün de Kıbrıs Rum kesimindeki Ermeniler, Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı iddiasıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Ermenilerin etkinliğine Rum yönetimi de destek verdi.

Güney Kıbrıs’ta yaşayan Ermenilerin oluşturduğu ‘Soykırımı Anma Komitesi, Lefkoşa’nın Rum kesimindeki Eleftheria Meydanı’nda fotoğraf, belge ve afiş sergisi açtı.

Komite akşam saatlerinde de Rum kesimindeki Ermeni kilisesinde ayin de düzenledi.

Yorumlar kapatıldı.