İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kara-Kare Film Günleri başlıyor

Viktor APALAÇİ

Türkiye Hahambaşılığı Film Komisyonunun hazırlamış olduğu “KARE KARE FİLM GÜNLERİ” etkinliği Maçka G-Mall Salonlarında gerçekleşecek

8 film ve 3 belgeselden oluşan bir titiz seçki içinde, evvelce sinemalarımızda ticari gösterime girmiş filmler olduğu gibi, vizyona girmemiş eserler de var.

11 değişik sanatçıdan, Holocost ile ilgili konuları ve tarihe tanıklık eden belgeleri izleyeceğiz. Steven Spielberg’in başyapıtı “Schindler’in Listesi” – “Schinder List”, Costa Gavras’ın müthiş “Amen”ini, kendi tarihiyle yüzleşen Alman yönetmen Oliver Hirschbielgel’in “Çöküş” – “Downfall” filmini vizyona girdiği günlerde kaçıranlara “Kara Kare” yeni bir fırsat yaratıyor.

Yeni Dalga akımının müthiş yönetmeni Louis Malle’in 1987 tarihli “Hoşçakalın Çocuklar” – “Au Revoir, Les Enfants” filmini evvelce görmüş olanlar dahi, ikinci bir gösterimden keyif alacaklar.

Geçen ay vizyona giren, ancak sınırlı sayıda salonda gösterildiği için, seyircisiyle buluşamamış görkemli Macar filmi “Kadersizlik” – “Fateless”I kaçıranlara “Kara-Kare Film Günleri” bir fırsat daha yaratıyor. İmre Kertesz’in Nobel ödüllü romanından alınan bu film, yolu tesadüfen kadersiz bir seçimle Auschwitz temerküz kampından geçen talihsiz bir Macar çocuğun öyküsünü anlatıyor.

Nazilere boyun eğmeyi reddeden Polonyalı Yahudi gençlerin ayaklanmasını, direnişini ve savaşını anlatan Jon Avnet imzalı “Ayaklarıma” – “Uprisring”, Romanyalı Radu Mihaileanu’nun nefis komedisi “Hayat Treni” –”Train De Vie” adlı filmleri “Kare Kare” etkinliğinin iddialı seyirlikler arasında.

Film Günleri yapılacak galada, 2001 Amerikan yapımı “Gri Bölge” – “The Gray Zone” ile başlıyor. Tim Blake Nelson imzah bu film, Auschwitz’deki Macar Yahudiler’in öyküsüne odaklanıyor.

“Nazi Tıbbı” – “İn The Shadow of The Reich: Nazi Medicine”, “Yersiz: St. ottilien’de Mucize” – “Displaced: Miracle at St. Ottilien” ve “Ataşlar” – “Paperclips”, Kare Kare günlerinde gösterilecek 3 ilginç belgesel film.

Önümüzdeki hafta bu etkinliği daha etraflı bir şekilde duyuracağız. Vizyon tarihleri için, arzu edenler www.karakarefilmgünleri.com
adresinden bilgi alabilirler.

Yorumlar kapatıldı.