İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lobisinden Bush’a çağrı

ABD Kongresinde 31 senatör ve 178 milletvekili ABD Başkanı George Bush’a bir mektup yazarak 24 Nisan açıklamasında Ermeni olaylarının soykırım olarak tanımlanmasını istedi.

NTV-MSNBC

Güncelleme: 21:40 TSİ 22 Nisan 2006 Cumartesi

WASHINGTON – ABD’de Ermeni lobisi bu yıl da 24 Nisan yaklaşırken sözde soylırımın tanınması kampanyasını yoğunlaştırdı.

ABD Kongresi’nde 31 snatör ve 178 Temsilciler Meclisi üyesi ABD Başkanı Bush’a bir mektup yazarak 24 Nisan Açıklamasında Ermeni olaylarının soykırım olarak tanımlanmasını istedi. Bu senatörler arasında ABD Eski Başkanı Bill Clinton’un eşi Hillary Clinton ve Demokrat Parti’Nin son başkanlık seçimindeki adayı John Kerry de yer aldı.

Ancak Washington’daki gözlemciler, Bush’un bu yıl da soykırım sözcüğünü kullanmayacağını belirtiyor ve bunun en güçlü göstergesi olarak Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın haftaya Türkiye’ye yapacağı ziyareti hatırlatıyor.

Öte yandan Ermeni lobisi, soykırım tasarılarını Temsilciler Meclisi gündemine almayan Meclis Başkanı Dennis Hasert’i soykırımı inkar etmekle suçladı.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği önünde bekleme eylemi başlatan Ermeniler, 24 Nisan Pazartesi günü de aynı yerde büyük bir gösteri planlıyor.

Yorumlar kapatıldı.