İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MHER MKRTÇYAN EBU KLASMANINDA AVRUPA ŞAMPİYONU BOKSÖRÜ NAKAVT ETTİ

Eski Gümrülü halen Sankt Petersburg’da yaşayan Mher Mkrtçyan, Fransa’nın Reyms kentinde gerçekleşen karşılaşmanın 11. raundunda EBU klasmanında Avrupa şampiyonu, Fransız Jackson Chanien’i nakavtla yenerek bu ünvanı yeni sahibi oldu.

29 yaşındaki Ermeni boksör profesyonel ringlerde 23. karşılaşmasını yaparken, bunların 17’sini nakavtla kazandı. Mher bu güne dek sadece 2 kez yenildi. Bunlardan birisi 21 Şubat 2004’de tanınmış Joe Galzage idi ve WBO klasmanında dünya şampiyonluluğu ünvanı için yapılmaktaydı.

Diğer bir yenilgisi ise profesyonel boksa başladığı ilk zamanlarda 2001 yılında Denis İnkin’e yenilmişti.

Ermeni boksörün spor hayatında 2 önemli olay dikkati çekmekte. 2002 yılında IBF klasmanında dünya şampiyonu Afrikalı Joseph Ngandu’yu Sankt Petersburg’da yenerek bu ünvanı kazanırken, aynı yıl hemşehrisi Vahe Koçaryan’a karşı sayı üstünlüğüyle WBO Asia-Pasific klasmanında dünya şampiyonu sıfatını kazandı.

Bu zaferi sonrasında Ermeni boksör WBO klasmanında ilk yeri ve bilahare Joe Galzaga’yla karşılaşma hakkı elde etti.

Yeni şampiyonun eğitmeni Vladimir Vidov, boks uzmanları ve sevenleri açısından Mher Mkrtçyan’ın zaferi sürprizdi. Hatta Chanen karşılaşmayı kazanacağına o kadar emindi ki, karşılaşma sözleşmesinde rövanş koşullarına ilkişkin herhangi bir madde bulunmamaktaydı. Öyle ki bir süre sonra Mher ünvanını korumak için rakip aramak durumunda kalabilir.

Mherin başarılarında Ermenistanlı emektar teknik eğitmen ve halihazırda dünya şampiyonu Nikolay Valuyev’in hocası olan Manvel Gabrielyan da önemli bir rol oynamakta. Zira Mkrtçyan profesyonel ringe ilk adımlarını onunla beraber atmıştı.

Yorumlar kapatıldı.