İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çıplakayaklar ve [laboratuar] yeniden aynı sahnede buluşuyor…

Çıplakayaklar Kumpanyası ve [laboratuar] “Çöp içeri Çöp dışarı” adlı temsil ile 20 – 21 Nisan Perşembe ve Cuma saat 20:00’da Kenterler Sahnesi’nde izleyiciyle buluşuyor.

[laboratuar] ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası, bakış açıları ve kaygıları itibariyle pek çok ortak noktada buluşan ve birer proje grubu olarak kuruldukları ilk günlerden bu yana sürekli dayanışma içerisinde çalışan iki ekip. Son olarak 2004 yılında Brüksel’de “Les Floraisons du Botanique” festivali kapsamında birlikte sahne aldıktan sonra, Mayıs 2005’te Ankara’da “tekmil” başlıklı temsilde bir araya gelmişlerdi. İki topluluğun yolları bu kez İstanbul’da kesişti. Ortaklaşa düzenledikleri karma temsil “Çöp içeri Çöp dışarı” için Harbiye Kenterler Sahnesi’nde tekrar bir araya gelecek olan iki ekibin bu gösterisi, 20 – 21 Nisan 2006 tarihlerinde saat: 20.00’de gerçekleşecek.

“İçeride bırakılan ya da dışarıya atılan çöpler üzerine iki deneme…”

Temsilin birinci yarısında [laboratuar] “baylar & bayanlar, burada Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen bulunuyorum…” isimli eserle sahne alıyor. Eser, bir mikrofon kavgasından yola çıkarak kendi kendini temsil etmenin sorunlu sularında dolaşıyor. İkinci yarıda ise Çıplak Ayaklar Kumpanyası “Mehmet Barış’ı Seviyor…” adlı eserinde, vicdani redci Mehmet Tarhan’ı ve yaşadıklarını baz alarak, militarizm, şiddet, eşcinsellik, asimilasyon gibi tabu konuları farklı bir bakış açısıyla sahneye taşıyor.

Çıplakayaklar Kumpanyası, çalışmalarını İstanbul’da sürdüren; farklı disiplinlerden gelen dansçıların proje amaçlı toplanıp gösteri süreci içinde beraber çalıştıkları ve daha sonra başka projelere yöneldikleri bir topluluk. Kimi zaman kalabalık, kimi zaman tek dansçıdan oluşan; kimi zaman organizasyon amaçlı toplanan; dans, hareket ve tiyatrodan beslenen bir kumpanya. Hedeflediği projeler arasında kendi işlerini üretmek ve yerleşik bir kadro oluşturabilmek yatıyor.

[laboratuar] performans sanatları araştırma ve proje laboratuarı ise, Ankara temelli, görsel sanatlar ve sahne sanatları odaklı, çok-kapsamlı ve işbirliğine dayalı bir proje topluluğu. Beden ve hareketi farklı fiziksel, mekansal, kavramsal ve teknolojik bağlamlara taşıyan çalışmalar yürütmeyi ve eserler yaratmayı hedef alan ekip, dansın tanımı ile dans disiplininin sınırlarını ve yaratım yöntemlerini daimi bir sorgulamaya tabi tutacak, sahne-üstü ve sahne-dışı deneysel çalışmalara imza atmayı amaçlıyor.

AYRINTILI BİLGİ:

Web: www.ciplakayaklar.com/garbage

www.laboratuar.org/garbage

E – posta: info@ciplakayaklar.com

info@laboratuar.org

Tel: (537) 974 70 09

BİLETLER:

Kenterler Sahnesi

Halaskargazi Caddesi No:35

Tel: (212) 246 35 89

Dansbuluşma

Şahkulu Mah. Serdar-ı Ekrem Sokak. AZF Han No:5 Kat:4 Galata Kuledibi / Beyoğlu

Tel: (212) 252 82 76

Yorumlar kapatıldı.