İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pavlopulos: Soykırım belleğimizde

Yunanistan İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos, Ermeni Milli Komisyonu’na gönderdiği yazılı mesajda, Ermenilere yönelik sözde soykırımın, Yunan ulusunun belleğinde silinmeyecek şekilde kazılı olduğunu belirtti.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

Güncelleme: 22:55 TSİ 16 Nisan 2006 Pazar

ATİNA – Sözde soykırımın, en kısa zamanda uluslararası toplum tarafından gereken karşılığı göreceğini umut ettiğini belirten Pavlopulos, mesajında, “Ermeni soykırımının üzerinden 91 yıl geçti. Ermenilere karşı yapılanlar, Yunan ulusunun ve tüm insanlığın belleğinde silinmeyecek şekilde kazılıdır. Yunan parlamentosu tarafından kabul edilen (soykırımı) anma günü, hem masum kurbanları sürekli olarak anmayı ve onları şereflendirmeyi unutmamamız, hem de medeniyetimize vevicdanlarımıza, bunun tekrarlanmasına müsaade etmememiz konusundaki borcumuzu temsil etmektedir” şeklindeki ifadelere yer verdi.

Pavlopulos, “Bugünkü yıldönümü bana, büyük ve onurlu Ermeni halkına, uluslararası hukukun bir an önce, sonuna kadar uygulandığını görmesini, milli haklarını almasını ve zaman kaybetmeden uluslararası toplum ve kuruluşlar tarafından gereken karşılığı görmesini dilemek için bir fırsat oluşturuyor. Ermeni soykırımının masum kurbanlarının hatırası sonsuza kadar sürsün” dedi.

Bu arada, Yunanistan Milli Ermeni Komisyonu tarafından Atina’da düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Teodoros Kasimis de, “Türkiye’nin, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili iddiaları kabul etmesini” istedi.

Atina Haber Ajansı ANA’nın haberine göre, Kasimis konuşmasında, “Yunanistan, Ermeni halkının mücadelelerini destekliyor. Türkiye, geçmişi öğrenerek, buna benzer olayların tekrarlanmasına izin verilmemesi için geçmişteki hatalarını kabul etmelidir” dedi.

Öte yandan, Yunanistan’ın başkenti Atina’da dün, “Türkiye’nin sözde Ermeni soykırımını tanıması” talebiyle düzenlenen gösterinin ardından bugün de bir yürüyüş yapıldı.

Ermeni Dernekleri tarafından düzenlenen yürüyüşte, bir grup gösterici Sintagma meydanındaki meçhul asker anıtına çelenk koydu.

Yorumlar kapatıldı.