İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belge hariç dört yazarın davası düştü

Esma ÇAKIR/İSTANBUL

’İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları’ konulu konferansı erteleyen mahkemenin kararına ilişkin yazıları nedeniyle haklarında dava açılan beş yazardan dördünün davası, dava süresi geçtikten sonra açıldığı için düşürüldü.

Köşe yazarı Murat Belge’nin ise adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve devletin yargı organlarını aşağılama suçlarından 2-10 yıl arası hapis istemiyle yargılanmasına devam edilecek.

Bağcılar 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, geçen celse ifade veren gazeteciler Hasan Cemal, İsmet Berkan, Murat Belge, Haluk Şahin ve Erol Katırcıoğlu katılmadı. Dosyada şikayetçi olarak adları geçen Hukukçular Birliği üyesi Kemal Kerinçsiz ve beş meslektaşı ise avukatlarıyla birlikte geldi. Hakim Muhterem Bulut, yargılamanın ulaştığı aşama ve yargılama koşulları yönünden yapılan değerlendirmeye göre, iki aylık süre aşılmadan hakkında dava açılan Mehmet Murat Kadri Belge hakkındaki davanın ayrılarak, yargılamaya devam edilmesine karar verdi.

Yorumlar kapatıldı.