İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gül: Ermeni tezini savunan 450 bin web sitesi var

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, soykırım iddialarına karşı tarihi gerçeklerin dünya kamuoyuna duyurulması amacıyla, internet üzerinden bilgilendirme çalışması yapıldığını bildirdi.

Gül, Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan’ın soru önergesini yanıtlarken, bugüne kadar toplam 18 parlamentoda, sözde Ermeni soykırımını destekler mahiyette karar alındığını anımsattı.

Bu ülkelere karşı ilk reaksiyonun verildiğini kaydeden Gül, söz konusu ülkelerin büyükelçilerinin Bakanlığa davet edilerek, tepkilerin dile getirildiğini bildirdi. Söz konusu ülkelerle ikili ilişkilerin gözden geçirildiğine de dikkati çeken Gül, bazı üst düzey ziyaretlerin iptal edildiğini; çeşitli konularda yapılması planlanan muhtelif ortak faaliyetlerin askıya alındığını ifade etti.

Abdullah Gül, parlamentolarında Ermeni soykırımı iddialarını destekler kararlar alan ülkelerin, tarih boyunca yaptıkları insan haklarına aykırı ya da insanlık dışı uygulamalara ilişkin bazı çalışmalar yapıldığının bilindiğini ve bu tür yayınların takip edildiğini bildirdi. Gül, şöyle devam etti:

”Ermeni sorunuyla ilgili olarak, Türkçe dışındaki dillerde bir milyondan fazla internet sitesi mevcuttur. Ermeni diasporasının propaganda amacıyla hemen her dilde yayın yapılmasına önem verildiği dikkate alındığında, Ermeni sorunu hakkında Türkçe dışındaki dillerde kaleme alınan yayınların kesin sayısının belirlenmesi uzun sürecek bir araştırmayı gerektirmektedir.

Asılsız soykırım iddialarıyla mücadele edilmesi ve tarihi gerçeklerin ülke ve dünya kamuoyuna duyurulması amacıyla Bakanlığımız aracılığıyla internet üzerinden giderek yaygınlaşan bir bilgilendirme çalışması yapılmaktadır.

Ermeni tezlerini savunan, başta İngilizce olmak üzere Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca, yaklaşık 450 bin web sitesi bulunmaktadır. Ancak bu sitelerin hepsi aynı derecede faal olmayıp, en fazla ziyaret edilen siteler, b..

Yorumlar kapatıldı.