İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çılgın Türk Özakman gerçekten çıldırdı

Turgut Özakman, “Çanakkale Savaşı’nı evliyaların dualarıyla kazandık” söylemlerine ilginç bir üslupla karşılık verdi, Özakman, “Sarıkamış’ta evliyalar hafta sonu tatiline mi çıkmıştı?” dedi

Şu Çılgın Türkler kitabının yazarı Turgut Özakman, Kartal’daki İstek Vakfı Uluğbey Okulları’nda bir konferans verdi. Dini inançları sorgulayan ilginç iddialarda bulunan Özakman, Çanakkale Savaşı ve Atatürk Cumhuriyeti’nin 10 yılını yazmak istediğini söyledi. Bu dönemdeki tarihi olaylara dini hurafeler karıştırıldığını söyleyen Özakman, “Adana’daki kutlamalarda biri çıkıp diyor ki; ‘Çanakkale Savaşı’nı evliyaların dualarıyla kazandık.’ Peki Sarıkamış’ta evliyalar neredeydi? Haftasonu tatiline mi çıktı? Savaş maddi olaydır. Önce maddi olarak hazırlanacaksın sonra dua edeceksin” diye konuştu.

SOYKIRIM YOK

Ermenilerin sözde soykırımı iddialarına da konuşmasında yer veren Turgut Özakman 40 yıldır konu üzerinde çalıştığını söyledi.Turgut Özakman, “1915 yılındaki zorunlu göç sırasında Türklerin en ufak bir kıyımına rastlamadım. Ermeniler de öldürdü, biz de öldürdük. Bu soykırım değil, cinayettir. Osmanlı Devleti de cinayet işleyen 100 Türk’ü idam etti, 1000 Türk’ü ise cezalandırdı. Bugün soykırımın yeniden gündeme gelmesi, emperyalist güçlerin gençleri ele geçirme isteğinden” dedi.

İSTİHBARAT SERVİSİ/İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.