İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ KONYA’DA

Resimler için tıklayınız.

KONYA’DAKİ ERMENİ AİLESİNİ ZİYARET

Patrik II. Mesrob Hazretleri ve beraberindekiler 28 Mart 2006, Salı sabahı, saat 09:00’da Mersin’den ayrılırak, Ayaş’taki Davut Moteli’nde kısa bir mola verdikten sonra, Kızkalesi (Korykos)-Silifke-Karaman güzergahı ile saat 14:00’te Konya Aziz Pavlos Latin Kilisesi’ne vardılar. Kilisede dua ettikten sonra, Patrik Hazretleri kiliseden sorumlu Gesu Risorto (Dirilen İsa) ruhani topluluğun evini ve Azize Tekla şapelini ziyaret etti, dua etti ve burada görevli iki rahibeyi takdis etti.

ÖZARARAT ÇİFTİNİ ZİYARET

Patrik Hazretleri, beraberindekiler ve İtalyan rahibeler Konya’da kalan son Ermeni ailesinin, Krikor-Azniv Özararat çiftinin evini ziyaret ettiler. Patrik Hazretleri’ni ansızın karşılarında bulan yaşlı çift çok sevindi. Konyalı merhum aşık Panos Özararat’ın kardeşi olan Krikor Özararat’ın emekli olana dek bir dökümhane işletmiş. Krikor Özararat, müteveffa Patrik Şınorhk Kalustyan’ın Konya’ya ziyareti hakkındaki anılarını anlattı.

Özararat çifti bugün Konya’da kalan son Ermeniler. Tüm akrabaları Ankara, İstanbul ve Fransa’da bulunuyorlar.

İSTANBUL’A DÖNÜŞ

Özararat çiftine verilen ziyaretten ve İtalyan rahibelerle vedalaştıktan sonar, Patrik Hazretleri ve beraberindekiler Afyon-Kütahya-Bilecik-Kocaeli güzergahı ile İstanbul’a döndüler ve 29 Mart 2006, Çarşamba, saat 01:30’da Patrikhane’ye vardılar.

Yorumlar kapatıldı.