İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ İSKENDERUN’DA

İSKENDERUN KİLİSESİ’NİN İSİM GÜNÜ

Sırpots Karasnits Mangants (Sivaslı Kırk Şehitler) yortusu vesilesiyle, 25 Mart 2006, Cumartesi sabahı İskenderun’daki aynı adlı kilisenin geleneksel isim günü kutlamaları Patrik Hazretleri’nin riyasetinde gerçekleşti. Kayseri Kilisesini ziyaret eden inananlardan 200 kişi otobüslerle Külek Boğazı’ndan geçerek Hatay’a inmişti.

SURP BADARAK

Sabah dualarından sonra, saat 10:30’da Rahip Yeğişe Uçkunyan Surp Badarak’ı sundu. Kutsal Sofra’ya Anto Demircioğlu, Levon Kuyumcuyan, Kevork Arpacık hizmet ettiler. İlahileri, Kevork Çağlıçubukçu yönetimindeki Gedikpaşa Surp Hovhannes Avedaraniç Kilisesi’nin Zıvartnots Korosu seslendirirken, Garo Kaprielyan da orgla refakat etti. Kiliseyi İskenderunlu Ermeni cemaati üyeleri, İstanbul’dan gelen ziyaretçiler ve Hatay’ın mahalle ve köylerinden gelen halk tıklım tıklım doldurmuştu.

VAAZ

Rabb’in Duası’ndan önce vaaz eden Patrik Hazretleri Roma İmparatorluğu’nun Hristiyanlığı yok etmeye çalıştığı dönemde Sivas’ta Hristiyanlığı kabul eden kırk genç askerin şehit oluşunu anlattı. Patrik Hazretleri şöyle dedi: “Her birimizin sahip olduğu değerler vardır ve bunlara sahip çıkmak isteriz. İnancımız da sadece dinlemek ve okumak için değil, onun gösterdiği yolda yaşamak içindir. İkrar ettiğimiz gerçekleri hayata geçirmeliyiz. Rab İsa öğütlerini uygulayanların kendisini sevdiğini söyledi. Hayatları pahasına da olsa Mesih İsa’yı inkar etmeyen Kırk Şehitler örneğinden sadakat ve itaat dersi alalım”.

HOKEHANKİSD

Surp Badarak’tan sonra, İskenderunlu Ermeniler ve inanç ziyaretine katılanlar mezarlığa gittiler ve burada, Ermeni Yazınseverler Derneği’nin 1935 tarihli anıtmezarı önünde, Patrik Hazretleri’nin riyasetinde Rab’de uyuyan İskenderun Ermeni cemaatine mensup tüm vatandaşlar için hokehankisd duaları edildi.

SEVGİ SOFRASI

Hokehankisd duasından sonra, inanç gezisine katılanlar İskenderun sahilindeki Kılçık restoranda düzenlenen ve perhiz yemeklerinden oluşan sevgi sofrasına katıldılar.

KIRIKHAN

Daha sonra yola çıkan inanç ziyaretçileri 40 dakika kadar sonra Kırıkhan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ne vardılar. Kilisenin yarı yıkık durumunu üzüntü ile izleyen ziyaretçiler, gruptaki üç rahibimizin önderliğinde “Hayr Mer” ve “Der Voğormya” dualarını hep birlikte söylediler.

Yorumlar kapatıldı.