İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRİK HAZRETLERİ ANTAKYA’DA

Resimler için tıklayınız

HATAY VALİLİĞİ

25 Mart 2006, Cumartesi, İskenderun’daki Sevgi Yemeği’nden sonra Antakya’ya geçen Patrik II. Mesrob Hazretleri, Savon Oteli’ne yerleştikten sonra saat 16:30’da Hatay Valisi Ahmet Kayhan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Patrik Hazretlerine İskenderun Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Garbis Kısadur, Vakıflıköy Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Garbis Kuş ve Vakıflıköy Muhtarı Berc Kartun refakat ettiler. Samimi ortamda geçen ziyarette, Patrik Hazretleri özellikle Kırıkhan Kilisesi’yle ilgili sorunları Vali Bey’in dikkatine sundu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Patrik Hazretleri ve beraberindekiler saat 17:30’da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Konuklarını son derece içtenlikle karşılayan Başkan Yeloğlu ile Patrik Hazretleri birbirlerine karşılıklı hediyeler verdiler.

ANTAKYA ORTODOKS KİLİSESİ

Patrik Hazretleri’nin Cumartesi günkü son ziyareti Antakya Aziz Petrus ve Aziz Pavlos Ortodoks Kilisesi’neydi. Kilise girişinde Antakya Ortodoks Patrik Vekili Kıd. Peder Pavlos Sabagil ve Jozef Naseh başkanlığındaki Kilise Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Patrik Hazretlerinin onuruna patriklere özgü kiliseye giriş töreni yapıldı. Din görevlilerinin davetiyle Antakya Patriklik kürsüsüne çıkan Patrik II. Mesrob Hazretleri, buradan özellikle Antakya Kilisesi tarihi ve havarilerden Aziz Petrus’un işleri üzerinde yoğunlaşan bir konuşma yaptı. Vaazının sonunda Patrik Hazretleri kiliseyi dolduran Ermeni ziyaretçileri ve yerli Ortodoks inananları takdis etti. Tören sonunda Patrik Hazretleri ve ziyaretçi kafilesi Kilisenin Aziz İgnatios salonunda kadınlar kolu tarafından kahve ve perhiz tatlılarıyla ağırlandılar.

HARBİYE’DE SEVGİ YEMEĞİ

Aynı gece, Patrik Hazretleri ve beraberindekiler, restoranları ve ipek işçiliğiyle ünlü Harbiye (Daphne) adlı köyü ziyaret ettiler. Burada Patrik Hazretleri, Vakıflıköy Kilisesi Vakfı tarafından perhiz yemeği ile ağırlandı.

Yorumlar kapatıldı.