İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Derici işadamı 20 gündür kayıp

Murat KAZANCI/ İSTANBUL

İki kızının evlenip ABD’ye yerleşmesinden sonra eşini kaybeden ve bu nedenle 30 yaşındaki Ukranyalı bakıcısı Nadya Kragyaur ile kalan 53 yaşındaki derici işadamı Cercis Yapıcı, esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Kardeşi Kenan Yapıcı, ağabeyinin en son kızkardeşi ile 5 Mart’ta Yeşilköy’deki evinden telefonla konuştuğunu ve hayatından endişe duyduğunu söyledi.

2001 yılındaki ekonomik krizden sonra aktif çalışmayı bırakan, ancak maddi sorunu bulunmadığı belirtilen işadamı Cercis Yapıcı’nın kardeşi Kenan Yapıcı, “Ukranyalı bakıcı ay başında vizesi bitince memleketine dönmüştü. Son olarak kız kardeşim Behiye Kuran ile 5 Mart Pazar günü telefonla konuşmuş. Bir daha görüşemeyince evine gittim. Evinde yoktu. Daha sonra polise başvurup hastanelere, havalimanlarına, otobüs terminallerine, Adıyaman’daki akraba ve arkadaşlarına haber verdik, ama bir sonuç çıkmadı” dedi. Kenan Yapıcı, ağabeyinin deri piyasında “Cengiz” adıyla tanındığını, master yaptıktan sonra evlenip ABD’ye yerleşen kızları İlda ve Belinda’nın da babalarından haber alınamadıkları için perişan olduğunu söyledi.

Kendisi ve ağabeyinin Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi olduğunu belirten Kenan Yapıcı, “Bankada yüklü miktarda parası, 2 adet otomobili, daireleri, yazlığı ve çiftliği vardı. Bankada bildiğim tek bir hesabı var, onda da herhangi bir hareket göremedim. Başına bir şey gelmesinden endişe ediyorum” dedi. Kardeşinin çok sosyal bir insan olduğunu belirten Kenan Yapıcı “Krizden sonra 6 ay kadar ABD’de kızlarıyla beraber kaldı. Orada yapamayıp Türkiye’ye döndü. Kızları İlda ve Belinda babalarının kaybolduğu öğrendiklerinden beri her gün arayıp ağlıyorlar. Gelmek istiyorlar, ancak onlara burada yapacak birşey olmadığı anlattım. Bakırköy’de oturan kız kardeşlerim Behiye Kuran ve Mayram Bıçakcı’da endişeyle bulunmasını bekliyorlar” dedi.

Yorumlar kapatıldı.