İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk asıllı papaz Belçika´da ırkçılıktan yargılanacak

BRÜKSEL (A.A)

Belçika adaleti, Türk asıllı radikal dinci Katolik papaz Samuel Özdemir’in ırkçılık ve yabancı düşmanlığını kışkırtma ithamlarıyla Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını kararlaştırdı.

Müslümanlara yönelik kışkırtıcı açıklama ve yazıları nedeniyle, 2002 yılından beri Irkçılıkla Mücadele Merkezi tarafından dava edilen ve yargılanması istenen Papaz Samuel, bu sabah, Tournai Danıştay Hukuk Mahkemesi önüne çıkarak yargılanma talebine karşı kendini savundu. Mahkemeye otobüslerle taşınan çok sayıda “taraftar” ile gelen ve kapalı oturum sonunda açıklama yapan papaz, talebini geri çeviren ve Charleroi Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını kararlaştıran Tournai Mahkemesi’nin kadın hakimi, “savunmayı dinlemekten aciz bir köylü” olarak nitelendirdi.

Papaz Samuel, daha önce tepki toplayan sözlerini bugün de tekrarlayarak, “doğacak her Müslüman çocuğun, Batılılara yönelik bir bomba olduğunu” söyledi.

PAPAZ SAMUEL’İN GEÇMİŞİ

Güneydoğu Anadolu bölgesinde, 1942’de doğan Samuel Özdemir, ”Mezopotamyalı” olduğunu, “babasının, Hazreti İsa’nın dili olan Süryanice’yi konuştuğunu” ve “Hazreti İsa gibi, hayvanlar arasında, bir ahırda doğduğunu” anlatıyor.
Kendisini tanıtırken, “6 yaşında rüyasında gördüğü meleğin” kendisine, “Bastonunu al. Hayvanlara ve insanlara çobanlık yap” dediğini söyleyen Samuel Özdemir, 1967 yılında papaz olduğunu, aralarında İstanbul’un da bulunduğu 10 kadar kentte görev yaptığını belirtiyor.

Türkiye’de baskı gördüğünü öne süren papaz, Belçika’ya 1975 yılında “siyasi mülteci” olarak gelerek, Tournai Piskoposluğu’nun himayesine girdi. Kendisini eleştiren diğer papazlara “Marksist, alkolik, dinsiz ve kürtaj taraftarı” gibi suçlamalar yönelten papaz, Tournai Piskoposluğu’ndan uzaklaştırıldıktan sonra Charleroi kenti yakınlarındaki Montignies-Sur-Sambre bölgesinde 400 bin avroya bir kilise satın aldı. Irkçı ve aşırı sağcı görüşleri savunarak etrafında bir “sadıklar grubu” oluşturan papaza karşı adli girişimler 2002 yılında başladı.

Vatikan’a karşı tavır alan, dualarını Latince eden ve “Doğan her Müslüman Batı dünyasına yönelik bombadır” diyen Papaz Samuel, bazı insanları “sihirli elleriyle kanserden kurtardığı” iddialarını yaydı. “Bana saldıran herkes ölür” diyen, konuşmalarında İslam dinini ve Müslümanları hedef alan papaz, yerel gazetelere ilanlar vererek reklamını yaptı.
Papaz Samuel, Hazreti İsa’yı taklit ederek eşek üzerinde gezdi, kendini sembolik olarak çarmıha gerdirdi ve bunları yaparken gazete ve televizyonları haberdar ederek kendisinden söz ettirdi. Papazın, insanlardan topladığı “bağışlarla” büyük paralar kazandığı ileri sürülüyor.

Irkçılıkla Mücadele Merkezi’nin dava açmasına rağmen uzun süre adli takibattan kurtulan Papaz Samuel, mahkeme oturumlarına yüzlerce ”taraftar” eşliğinde geliyor ve savunması, 4 ünlü avukat tarafından yapılıyor. Papaz Samuel Özdemir’in avukatlarından Michel Graindorge, bu sabahki duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Charleroi Ceza Mahkemesi’nde, gelecek haftalarda başlayacak yargılamanın “muhteşem ve ilginç” olacağını söylerken, Katolik papaz adliyeden ”taraftarlarının” alkışları arasında ayrıldı. Irkçılıkla Mücadele Merkezi, Tournai Mahkemesi’nin bugünkü kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.