İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Çelik: Kilise restoresi Ermeni diasporasına cevap

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Akdamar Kilisesi’nin restore edilmesinin, Türkiye’yi soykırımla itham eden Ermeni diasporasına en iyi cevap olacağını söyledi.

Bakan Çelik, Gürpınar ilçesindeki lisenin açılışının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Van Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün açılışına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen’in de katıldığı açılışta konuşan Çelik, müdürlüğün, büyük bir tarih ve kültür zenginliğine sahip olan Van’da kurulmasının isabetli bir karar olduğunu belirterek, tabiat ve kültür varlıklarının restore edilip, gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Hangi dine, hangi döneme ait olursa olsun tarihi ve kültürel eserlerin bulunduğu ülkeye ait olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

“Biz zaman zaman bazı yerleri sit alanı diye düşünüp çürümeye terk ediyoruz. Oysa bunları korumak için gerekenin yapılması daha önemlidir. Hangi döneme, hangi dine ait olursa olsun, bu tarihi ve kültürel eserler bize aittir, bizimdir. Bunları korumak zorundayız. Akdamar Kilisesi’ni de restore ederek, bizi soykırımla itham eden Ermeni diasporasına en iyi cevabı vereceğiz. Bu nedenle restorasyonun kısa sürede bitirilmesini istiyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu kurul, bu ve buna benzer tarihi ve kültürel eserlerimizi koruma altına alarak geleceğimize ışık tutacaktır. Bu kurulun ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün görev alanıyla ilgili kısa bir slayt gösterisi yapıldı.

Açılışa, Vali Niyazi Tanılır, AK Parti Van milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile koruma kurulu üyeleri de katıldı.

Yorumlar kapatıldı.