İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN´I AVRUPA´YA DAHA ÇOK NE YAKLAŞTIRIR?

Ermenistan-Almanya Hükümetlerarası Teknik İşbirliği Komisyonu iki gün süren danışma toplantısını tamamladı.

Konuya ilişkin Ermenistan Finans ve Ekonomi Bakanı Vartan Haçatryan ve Almanya Ekonomik İşbirliği ve Gelişim Bakanlığı temsilcisi Rolf Baldus dün basına bilgi verdiler.

Her iki taraf ta görüşme sonrasında çaluışmalardan memnun olduklarını ve işbirliğinin devam edeceğini beyan ettiler.

Haçatryan yaptığı açıklamada halihazırda Almanya’yla ekonomik gelişim, çevre, enerji, demokrasinin geliştirilmesi, küçük ve orta çaplı müteşebbislik, teknik destek, kırsal alanların geliştirilmesi, vd. alanlarda işbirliğinin devam ettiğini belirtti. Bunlar arasında özellikle konut kredi pazarının geliştirilmesi, ki bunun için Alman tarafı 6 milyon Avro tahsis etmiş durumda.

Rolf Baldus yaptığı açıklamada; Ermenistan’la ilişkilerde fikir ayrılığı olmadığını kaydetti ve müzakereleri devam eden konularda finansal desteğin önümüzdeki yıl yapılacağını söyledi. Almanya’nın Ermenistan için ikinci donör ülke olduğunu da kaydeden Baldus, Almanya’nın bu güne kadar Ermenistan’a 200 milyon Avro tahsis ettiğinin altını çizdi.

Almanya’nın özellikle hukuki alanda işbirliğini artırmak istediğini de ifade eden Baldus “Ermenistan Avrupa’nın komşusu. Hukuk sisteminde reforma başlamış durumda, ve bu ona Avrupa’ya daha da yakınlaştırır” dedi.

Kafkasya ülkeleriyle ortaklaşa programlar da yürüttüklerini ifade eden Baldus, Banka sistemine destek konusunda Ermenistan ve Gürcistanla işbirliği yaptıkları (Azerbaycan bu ndan feragat etti), çevre konusunda ise her üç ülkeyle işbirliği yaptıklarını belirtti.

Baldus açıklamalarında bölgesel işbirliğinin ikili ilişkilerden daha zor olduğunun da altını çizdi.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.