İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARMEN SARGSYAN ULUSLARARASI GÜVENLİK KONGRESİNDE BİR KONUŞMA YAPTI

Doğu-Batı Enstitüsü’nün Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Uluslalarası Gümrük Kuruluşunun işbirliğiyle her yıl Brüksel’de düzenlenen Uluslararası Güvenlik Kongresi Şubat ayı sonunda 400’den fazla sivil toplum önderi, siyaset üreticileri, uzmanlar, dünyanın farklı ülkelerinden milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.

Katılımcılar, uluslararası terorizm, terorle mücadele, modern savunma teknolojileri, önleme metodları sivil savunma ve enerji günenliğini konularını değerlendirdiler.

Kongrede görüşlerini ifade edenler arasında Avrupa Komitesi Bşk. Samuel Barosso, Kanada eski başbakanı Kim Kamberly, CIS Anti-teror Merkezi Md. Borisd Milnikov, Rusya devlet başkanı özel temsilcisi Anatoli Safonov, Çin Dışileri bakanlığı Güvenlik Md. Gao Cian, Rusya Camber Ticaret ve Sanayi Bşk. Yevgeni Primakov, ABD elçisi Boyden Gray gibi isimler yer almaktaydı.

Üç günlük Konferansta Ermenistan eski başbakanı ve halihazırda Global Enerji ve Telekomünikasyon firmalarına danışmanlık yapan Armen Sargsyan da, Enerji Güvenliğine yönelik Kurul toplantısına başkanlık yaptı. Kurul enerji arz ve talebinin dengelenmesi, enerji hatlarının güvenliği, büyük miktarda enerji tüketen Çin ve Hindistan gibi ülkelerle diğer ülkelerin ilişkilerini değerlendirdi.

Armen Sargsyan yaptığı konuşmada uluslararası toplum tarafından genel enerji güvenliği sisteminin oluşturulmasının aciliyeti ve önümüzdeki yıllarda Enerji diversifikasyonu stratejisinin önemine dikkati çekti.

Yorumlar kapatıldı.