İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eurimages´dan `soykırım´ filmine destek

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Eurimages, Ermeni soykırımı iddialarını anlatan bir İtalyan filmine mali destek vermeyi kararlaştırdı. Eurimages’ın Strasbourg’da yaptığı toplantı sonucu, İtalyan yönetmen Paolo ve Vittorio Taviani kardeşlerin, Ermeni asıllı İtalyan Antonia Aslan’ın kitabından sinemaya uyarladıkları “Tarla Kuşlu Ev” adlı filme, 600 bin avro maddi destek verilmesine karar verildi.

Eurimages’ın genel müdürü ve aynı zamandan Avrupa Parlamentosu üyesi Fransız parlamenter Jacques Toubon’un, maddi yardım kararının kabul edilmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.

Toubon, Avrupa Parlamentosu’nda, “Türkiye’nin tam üyeliği öncesinde Ermeni soykırımı iddialarının tanınmasının şart koşulmasını” gündeme getiren parlamenterlerin başında geliyor.

Türkiye’nin de üyesi bulunduğu ve bütçesine katkıda bulunduğu Eurimages, Amerikan Hollywood sinemasına karşı Avrupa sinema sanayiini korumak için kurulmuştu.

Eurimages, her yıl Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin yönetmenleriyle birlikte, sinema salonlarına ve film dağıtıcılarına mali destek sağlıyor.

Yorumlar kapatıldı.