İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mutafyan’ın müridi değiliz

İSTANBUL / ANKA

Kendisini 4. kuvvet olmak istemekle suçlayan Türkiye Ermenileri Patriği Mutafyan’a tepki gösteren Hrant Dink, “Patrik, her dediğini dinleyen, sürekli etrafında dolaşan müritler topluluğu istiyor” diye yazdı.

GAZETECİ Hrant Dink, İstanbul’da yayınlanan gazetelerin asıl derdinin “4. kuvvet olabilmek” olduğunu söyleyen Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan’a tepki gösterdi. Dink, Mutafyan’ı, “her dediğini dinleyen ve ona göre hareket eden, sürekli etrafında dolaşan bir müritler topluluğu yaratmak” istemekle suçladı.

Hrant Dink, Agos Gazetesi’ndeki köşesinde “Biz mürit değiliz” başlıklı yazısında, Patriklik makamı ile aralarında belli bir mesafe olmasının kendi tercihleri olduğunu belirterek, bunun nedenini şöyle açıkladı:

“Birincisi, mesafeli kalıp eleştiri hakkımızı muhafaza etmek istiyorduk; ikincisi ise sivri dilliydik, devletle veya hükümetle her an başımız sıkıntıya girebilirdi. Dolayısıyla bir miktar kendimizi kurumlarımızın dışında tutmamız onların başını ağrıtmamak açısından da gerekliydi.”

Ne var ki bu duruşlarının iyi niyetle değerlendirilmediğini, ya kendilerini beğenmişliğe verildiğini ya da topluma ayrı bir güç olma istekleri varmış gibi yansıtıldığını anlatan Dink, “Ayrı bir güç kavramı aslında bizim durumumuzu yansıtmaktan ziyade, Patrik Hazretleri’nin kendisinden bağımsız bir kesime tahammülü olmadığının göstergesiydi” dedi.

Yorumlar kapatıldı.