İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Konferansı sona erdi

İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Türk-Ermeni ilişkilerinde yeni yaklaşımlar başlıklı konferans sona erdi.

NTV

Güncelleme: 10:48 TSİ 18 Mart 2006 CumartesiİSTANBUL – 70 bilim insanı ve araştırmacının katıldığı toplantılarda üç gün boyunca 1915’teki Ermeni tehcirinin “soykırım olup olmadığı” tartışıldı.

Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ, konferansın önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “İki tarafın görüşlerini tam anlamıyla ortaya koymaları mümkün oldu hatta iki taraftan da gayet uzlaştırıcı mesajlar çıktı. Fakat konunun özüne de inildi yani bilimsel bakımdan da gerekli her şey yapıldı” diye konuştu.

‘ERMENİSTAN’DAN DAHA FAZLA ARAŞTIRMACI KATILSAYDI’

Bazı katılımcılar ise Ermenistan’dan davet edilen araştırmacıların gelmemesini eleştirdi. Louisville Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Justin Mccarthy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu tür konferanslar Türkiye’nin dialog arayışını gösteriyor. Bence çok önemli ama keşke daha fazla Ermeni araştırmacı katılsaydı bu konferansa onlardan öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

‘BİN SENEDİR BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ’

Kegam Karabetyan ise Türkiye Ermenisi olarak görüşlerini “Bizim bu ülkede bin senedir birlikte olduğumuz birbirimizi sevdiğimiz, birbirimizin ekmeğini yediğimiz komşu olduğumuz iki yakın millet olduğumuzun ispatına yararlı oldu” şeklinde dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.