İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink´ten patriğe ağır eleştiri

Gazeteci Dink, Ermeni Patriği 2. Mesrob’un basınla ilgili açıklamasına tepki gösterdi

ANKARA ANKA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob’un, ‘Her dediğini dinleyen ve ona göre hareket eden, sürekli etrafında dolaşan bir müritler topluluğu yaratmak’ istediğini öne sürdü.

Dink, yazısında Patriklik makamıyla aralarında mesafe olmasının kendi tercihleri olduğunu belirterek, bunun nedenini şöyle açıkladı:

“Birincisi, eleştiri hakkımızı muhafaza etmek istiyorduk; ikincisi sivri dilliydik, devletle veya hükümetle her an başımız sıkıntıya girebilirdi. Dolayısıyla bir miktar kendimizi kurumlarımızın dışında tutmamız, onların başını ağrıtmamak açısından da gerekliydi.”

Dink, Patrik’in bir söyleşide, “İstanbul’da yayımlanan gazetelerin asıl derdi 4. kuvvet olabilmektir…” dediğine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göründüğü gibi bu cümle, aklını fikrini ‘kuvvet’e yoğunlaştıranın asıl kim olduğunu çok net ortaya koyuyor. Patrik ‘Patriklik basın bürosundan kendilerine ulaştırılan haber veya ilanı aynen yayımlamalılar, daha sonra aynı sütunda ayrımcılık, bölücülük ya da terslik ruhu sergilenmeden, azınlık toplumunu ve kurumlarını, diğer cemaatler nezdinde küçük düşürücü konuma sokmadan düşüncelerini yansıtabilirler’ diyor. Bize nasıl gazetecilik yapmamız gerektiğinin sınırlarını çiziyor.

Patrik Hazretleri kendisinden öncekilerden farklı olarak, Türkiye Ermeni toplumunun istisnasız tüm dini ve sivil kurumlarını kendi blokajı altında tutmaya, onların kendi istediği gibi davranmalarına özel dikkat sarfediyor, tedbirler alıyor…”

Yorumlar kapatıldı.