İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ulusalcıların ‘Talat Paşa eylemi’ne 15 kişi katıldı

Talat Paşa’yı anmak için Berlin’de gösteri yapmaya kalkan ulusalcılar ilk eylemlerinde yerlerini Ermenilere kaptırdı.

Başka bir mekanda eylem yapmak zorunda kalan İşçi Partililer, bu sefer de kendi aralarında tartıştı. Eyleme yaklaşık 15 kişi katıldı. İP’liler ve Atatürkçü Düşünce Dernekleri üyeleri katılımın az, organizasyonun da bozuk olması dolayısıyla tartıştı.

Ulusalcıların sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı Almanya’nın başkenti Berlin’de ‘Büyük Proje 2006-Talat Paşa Harekatı’ adı altında düzenlediği eylem fiyasko ile sonuçlandı. Eylemi başlangıçta Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok sivil toplum kuruluşu destekliyordu. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in eylemi kendisi için şov aracı yapmak istemesine tepki gösteren örgütler desteklerini geri çekmişti.

Ulusalcılar, İttihat ve Terakki Partisi’nin içişleri bakanı olan ve Berlin’in Charlottenburg ilçesindeki Steinplatz’da ‘Soghomon Tehlirian’ adlı bir Ermeni komitacı tarafından katledilen Talat Paşa’yı anma eylemi düzenledi. Eylem noktasına daha önceden gelen Ermeni ve Süryaniler pankart açarak Talat Paşa Harekatı eylemine karşı eylem yaptı. İngiltere ve Yunanistan bayrakları taşıyan Ermeni grubu ‘Almanya’da katliam yapan Türkler onurlandırılmasın’, ‘Ermeniler, Süryaniler Türklerin soykırımına karşı tek bir ses olmadı’ yazılı pankartlar taşıdı. Gazetecilerin yanına gelen bir grup ulusalcı, yerlerinin işgale uğradığını belirterek, 30 metre ileride açıklama yapacaklarını söyledi. Ermeni eylemcilerin tam çaprazına düşen bir noktada ellerinde iki adet Türk bayrağı ile toplanan 15 civarında ulusalcı grup önce Talat Paşa anısına saygı duruşunda bulundu. Eylemciler adına açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Talat Paşa Harekatı Türkiye Yürütme Kurulu Avrupa Temsilcisi Mehmet Bedri Gültekin’ın açıklamasında sık sık Talat Paşa ve Jön Türkler ile sosyalizm arasında bağ kurma çabası içinde olduğu görüldü.

Erkan Acar, Yusuf Bal; Berlin

Yorumlar kapatıldı.