İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Matthew Bryza Erivan’da

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesinin, Yukarı Karabağ konusunda barış anlaşmasının tabii ve gerekli bir sonucu olacağını söyledi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

Güncelleme: 16:16 TSİ 08 Mart 2006 Çarşamba

ERİVAN – Bryza, Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki temaslarından sonra düzenlediği basın toplantısında, Amerikan yönetimi temsilcilerinin Erivan ve Ankara’da yaptıkları tüm görüşmelerde Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi konusunu gündeme getirdiklerini vurgulayarak, Erivan’da yaptığı görüşmelerde de bu konunun ele alındığını kaydetti.

Merkezi Erivan’daki Mediamax ajansının haberine göre Bryza, görüşmelerinde Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyondan, enerji güvenliği ve ulaştırma konularına kadar her alanda Türk-Ermeni ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçı çözümü sürecinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Paris’teki görüşmesinin başarısız olmadığını savunan Bryza, tarafların burada “ara anlaşmaya” yakınlaştığını, şu anda sürecin çıkmaza girdiğinin de söylenemeyeceğini ileri sürdü.

Yorumlar kapatıldı.