İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni sempozyumunu Katya açtı

İSTANBUL Üniversitesi’nce organize edilen “Türk Ermeni İlişkilerinde Yeni Yaklaşımlar” isimli uluslararası sempozyum Amerikalı tarihçi Justin McCarthy’nin de aralarında yer aldığı 75 bilim adamının katılımıyla dün Fen Fakültesi Cemil Birsel Salonu’nda başladı. Sempozyumda, İstiklal Marşı’nı Şişli Ermeni Lisesi öğrencisi ve İstiklal Marşı okuma yarışması 3’üncüsü Katya Hallaçoğlu okudu.

STANDDAKİ KİTABA İZİN VERİLMEDİ

Surp Takavor Ermeni Kilisesi Korosu’nun seslendirdiği Ermenice ve Türkçe şarkıların ardından sempozyumun açış konuşmasını yapan İ.Ü Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, 1915 olaylarının soykırım kavramını da beraberinde getirdiğini ancak olayların siyasi yönünün yanı sıra tarihi, hukuki, sosyal, psikolojik ve felsefi yönleri de bulunduğu ve sempozyumda bunun tartışmaya açılacağını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün mesaj gönderdiği konfenransın açılışında gerilim yaşandı. Ermeni Soykırımı’nı savunan 40’a yakın kitabın sergilendiği standda üzerinde bir Türk Bayrağı’nı hançer şeklinde gösteren kırmızı renkli kitaba İktisat Fakültesi Araştırma Görevlisi Ali Emin Özsoy tepki gösterdi. Özsoy, kitabın kaldırılmasını isteyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Ara Sarafıan kitabın kılıfını çıkararak çantasına koydu. Ancak bu kez de standda yer alan “Türklerin Şeytanla Yaptığı İttifak” isimli İngilizce kitap tartışma konusu oldu.

Süleyman ARIOĞLU

Yorumlar kapatıldı.