İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tarihçiler gelmiyor

Ermeni soykırımı iddialarının tartışılacağı İstanbul Üniversitesi’ndeki konferansa, Ermeni tarihçiler katılmayı reddetti. 15-17 Mart tarihlerindeki konferansa, yurt içi ve dışından 50’den fazla uzmanın katılması bekleniyor.

NTV

Güncelleme: 15:02 tsi 13 Mart 2006 Pazartesi

İSTANBUL – Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Üniversitesi Rektörü Profesör Mesut Parlak, bu kadar geniş katılımlı bir toplantının Türkiye’de ilk kez yapılacağını söyledi. Parlak, soykırım iddialarıyla ilgili yıllardır süren tartışmaların farklı görüşlere sahip, bilim insanları tarafından bilimsel bakış açısıyla ele alınacağını ve yeni bir sayfa açılacağını ifade etti.

Mesut Parlak, toplantının karanlıkta kalmış birçok noktayı ortaya çıkaracağını kaydetti ve “Bundan sonra öyle herkes çıkıp da ortaya istediği gibi konuşamayacak” dedi.

Rektör Parlak, Ermenistan’dan da konuyla ilgili tarihçileri davet ettiklerini belirterek, “Toplantıya katılmadıkları gibi, bir kişi dışında, katılmayacaklarını doğrudan bildirmediler. Bunun yerine dış basında üniversitemizi yaralayabilecek beyanlar verme yolunu seçtiler” diye konuştu.

Türkiye’den de Orhan Pamuk, Baskın Oran, Selim Deringil ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hırant Dink davete olumsuz yanıt vermişlerdi.

Yorumlar kapatıldı.