İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni çeteci rolüne 50 YTL

ONUR SAĞSÖZ Erzurum DHA

Erzurum’un Pasinler İlçe Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümünde sahnelemek istediği “Kurtuluş” piyesinde Ermeni rolü alacak kimse bulamayınca oyuncu başına 50 YTL önerdi. AKP’li Belediye Başkanı Selami Teymur, 50 YTL’yi almak için belediyeye akın eden işsiz gençler arasından, Ermeni çetecilerin repliklerini okuyan 9 genci seçti.
9 genç daha sonra Erzurum Caddesi’ndeki provalara katıldı. Askerlerin de katıldığı provada, Türk köylerini basarak kadın ve çocukları kurşuna dizen Ermeni çeteciler, “Allah Allah” nidalarıyla alana giren Türk askerlerince kovalanarak öldürüldü.

‘Yapılan yanlış değil’

Yapılanın yanlış olmadığını savunan Teymur, “Ermenilerin Türklere yaptığı zulmü çocuklarımıza ancak böyle öğretebiliriz. Ermeni lobisinin yıllardır yalan yanlış bilgilerle sürdürdüğü mücadeleye kimse ses çıkarmıyor. Biz bir piyes yapınca mı ayıp oluyor” dedi.
Teymur’un aksine Erzurum’un Ilıca İlçesi Belediye Başkanı AKP’li İsmail Efe, dünkü törenlerde Ermeni çetecilerin rol aldığı piyese, ‘Ermenilerin zulmünü gelecek nesillere öğretmek için daha farklı yollar var’ diyerek izin vermedi.

Yorumlar kapatıldı.